Κρασιά σε κουτάκι αλουμινίου

21 Απριλίου 2021

Η Achaia Company της οικογένειας Καρακίτσου λανσάρει και στην Ελλάδα κρασί σε κουτάκι αλουμινίου.

Το κονσερβοποιημένο κρασί βρίσκεται πλέον στα ράφια των σούπερ μάρκετ κι όλο και περισσότεροι εκλεκτοί οινοπαραγωγοί, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της οινοποιίας, ξεκινούν την παραγωγή και διάθεση κρασιού σε κουτάκι αλουμινίου, δημιουργώντας μια πολυτελή κατηγορία σε αυτόν τον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα.

Στην χώρα μας η Achaia Company της οικογένειας Καρακίτσου σε συνεργασία με την τοπική οινοποιία Γιδιάρης προχώρησαν στην κυκλοφορία σειράς κρασιών σε κουτάκι αλουμινίου των 250ml πριν λίγο διάστημα. Πρόκειται για το canned wine Merula που κυκλοφορεί σετρεις κωδικούς λευκού, ροζέ και κόκκινου. Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Achaia Company, Φοίβος Καρακίτσος: «Η αρχική μας προσέγγιση ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με θετικό οικολογικό αποτύπωμα γιατί το κουτάκι είναι ανακυκλώσιμο και ταυτόχρονα με μικρότερο βάρος και μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή».

Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι η επιτόπια κατανάλωση του, θέλοντας να προσφέρουν στους καταναλωτές που είναι εξοικειωμένοι με την επιτόπια κατανάλωση, όπως οι νεότερες ηλικίες και οι τουρίστες, την δυνατότητα να απολαύσουν ένα ποιοτικό ελληνικό κρασί. Στην χώρα μας η ιδέα «κρασί σε κουτί» ή «canned wine» μπορεί ασφαλώς να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας κουλτούρα. Η εύχρηστη συσκευασία του, η γρήγορη ψύξη και η ευκολία στη χρήση του ανά πάσα στιγμή, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν δημοφιλή τα canned wine διεθνώς. Όπως αναφέρει ο κος Καρακίτσιος «πρόκειται για πολυποικιλιακά κρασιά με στόχο καταναλωτικά κοινά που ανήκουν σε νεότερες ηλικίες, οι οποίες έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν προϊόντα σε κουτάκι. Ακόμη και οι νεότερες ηλικίες που ξεκινούν τώρα να καταναλώνουν αλκοόλ, μπορούν με ασφάλεια να επιλέξουν ένα κουτί με κρασί έναντι των σκληρών ποτών. Επιπλέον επιδιώκουμε τα canned wines να εισέλθουμε στις τουριστικές περιοχές και στο HoReCa, δεδομένου ότι πολλές φορές κατά την έξοδό μας επιλέγουμε να πιούμε ένα ποτήρι και όχι μία ολόκληρη φιάλη»