Καργάκης Τυροκομικά: η γεύση της κρητικής παραδοσης

16 Απριλίου 2021

Η Εταιρεία «Καργάκης Τυροκομικά», είναι ένας γνήσιος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα και άριστες συνθήκες υγιεινής. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινά από τον παππού, ο οποίος με μια μικρή οικογενειακή μονάδα, τυροκομούσε το εξαιρετικής ποιότητας γάλα που ο ίδιος παρήγαγε. Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και το 1991 δημιουργεί σύγχρονες εγκαταστάσεις καταφέρνοντας να συνδυάσει την υψηλή ποιότητα του γάλακτος της περιοχής, την πολυετή πείρα, την τεχνογνωσία και την αγάπη στην τυροκομία παράγοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Ακολουθώντας άριστες διαδικασίες επεξεργασίας και ελέγχου, η παραδοσιακή Εταιρεία «Καργάκης Τυροκομικά» εξασφαλίζει στον καταναλωτή ένα τελικό προϊόν απαλλαγμένο από τους παθογόνους οργανισμούς του γάλακτος, αλλά με όλα τα πολύτιμα συστατικά του αναλλοίωτα, ώστε ο τελικός καταναλωτής να απολαμβάνει τα προϊόντα χαρίζοντας στον οργανισμό του την υγεία και την ευεξία που του αξίζει καθημερινά!

Ο εκ των υπευθύνων της εταιρείας Μανούσος Καργάκης, απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, το 2008 δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις παγωτού και γιαουρτιού στον Πανασσό αυξάνοντας έτσι την παραγωγή του διαχρονικά αγαπημένου παγωτού Καργάκη με 100% αυθεντικές πρώτες ύλες. Το 2009 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην Ανώπολη. Εκεί συλλέγεται από την ευρύτερη περιοχή η αυθεντική πρώτη ύλη, η οποία λόγω της σπάνιας χλωρίδας και των αρωματικών φυτών της περιοχής του Ψηλορείτη και των παρακείμενων ορέων παράγουν γάλα με πλούσια αρώματα και υψηλή διατροφική αξία.

Η εταιρεία παράγει τυροκομικά προϊόντα όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο, γιαούρτι, παγωτό και σε όλα τα στάδια εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000.