Η ιστορία της οικογένειας ξεκινά από πολύ παλιά από τον παππού, με μια μικρή οικογενειακή μονάδα, η οποία τυροκομούσε το εξαιρετικής ποιότητας γάλα που ο ίδιος παρήγαγε.
Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και το 1991 δημιουργεί σύγχρονες εγκαταστάσεις καταφέρνοντας να συνδυάσει την υψηλή ποιότητας του γάλακτος της περιοχής, την πολυετή πείρα, την τεχνογνωσία και την αγάπη στην τυροκομία παράγοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας.
Ο εκ των υπευθύνων της εταιρείας Μανούσος Καργάκης, διαθέτει εμπειρία στο αντικείμενο, είναι απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Το 2008 δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις παγωτού και γιαούρτης στον Πανασσό και το 2009 μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην Ανώπολη.
Η πρώτη ύλη συλλέγεται από την ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων. Πρόκειται για μια περιοχή, παρθένα. Η πλειοψηφία των κατοίκων των Βοριζιων ασχολούνται με την παραδοσιακή κτηνοτροφία και λόγω της σπάνιας χλωρίδας και των αρωματικών φυτών της περιοχής του Ψηλορείτη και των παρακείμενων ορέων παράγουν γάλα με πλούσια αρώματα και υψηλή διατροφική αξία. Η εταιρεία σε όλα τα στάδια εφαρμόζει ο πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000.