Ο Χάρτης των Γεύσεων τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

1 Δεκεμβρίου 2018

Η σημαντικότερη οινική γιορτή έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ο «Χάρτης των Γεύσεων», η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στην Βόρειο Ελλάδα είναι και φέτος εδώ, και περιμένει τους φίλους του κρασιού το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.
Από το 2003 μέχρι και σήμερα η εκδήλωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας.
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και για δύο ημέρες, οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φέτος ο «Χάρτης των Γεύσεων» συγκεντρώνει ολόκληρη την εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά του κλάδου.
Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση μας περιμένουν 150+ οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, 1000+ κρασιά προς γευστική δοκιμή και περισσότερες από 25 παράλληλες εκδηλώσεις.
Οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν στην είσοδο μαζί με το ποτήρι γευστικής δοκιμής και το καινούργιο σημειωματάριο κρασιού της Wine Plus για να σημειώνουν τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους. Στη συνέχεια θα δοκιμάζουν ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμούν, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς που θα βρίσκονται παρόντες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου και για να λύσουν κάθε απορία σχετικά με τα κρασιά τους. Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκονται μερικές από τις πλέον ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και σημαντικές ετικέτες της διεθνής σκηνής.
Επιπλέον, νέες ετικέτες και συσκευασίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις του οινικού τομέα.
Συγχρόνως, οι ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις του Χάρτη των Γεύσεων εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» μέσα από τα δημοφιλή Wine School, τις γευστικές εξερευνήσεις, αλλά και τις διαλέξεις από ειδικούς του κρασιού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ