Monin Cup 2018: τα νέα αστέρια το bartendering

19 Νοεμβρίου 2018

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ανάδειξης bartenders, Monin Cup, ήρθε και στην Ελλάδα.

Τις δημιουργικές τους ικανότητες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν νέοι bartenders έως 27 ετών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού κοκτέιλ Monin Cup 2018.
Το Monin Cup διοργανώνεται σε περισσότερες από 57 χώρες και φέτος ήρθε και στην Ελλάδα, με στόχο να ενθαρρύνει τους νεαρούς ταλαντούχους bartenders να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Ο πρώτος ελληνικός διαγωνισμός Monin Cup πραγματοποιήθηκε στο CHE Cocina y Barra Sudamericana, όπου οι νέοι bartenders αναμετρήθηκαν σε δύο φάσεις, προκαλώντας τον εαυτό τους στην ανάδειξη του καλύτερου, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού.
Η πρώτη δοκιμασία του διαγωνισμού περιλάμβανε μια μυστική γευσιγνωσία, η οποία βασιζόταν στην όσφρηση και στην γεύση των Monin. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν στην διάθεση τους πέντε λεπτά για να ανακαλύψουν μέσω της όσφρησης πέντε Monin Syrup και μέσω της γεύσης ισάριθμα Monin Puree. Στην συνέχεια έλαβαν τη σκυτάλη οι κριτές Χρήστος Αξαρλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ντένη Καλλιβωκά και Άγγελος Μπάφας (νικητής του Monin Cup 2016) για να κρίνουν τα αρώματα, τις υφές και τις γεύσεις των mocktails και cocktails, αλλά και την παρουσίαση των διαγωνιζόμενων.
Ειδικότερα, σε διάστημα 15 λεπτών οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να παρουσιάσουν cocktails και mocktails σε ποσότητα που να αναλογεί σε τέσσερα ποτά από το καθένα.
Νικητής του διαγωνισμού, που κέρδισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στη Γαλλία, αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Καραφουλίδης από το Old Dog της Ν. Φιλαδέλφειας, χάρη στο cocktail με όνομα DreamCatcher. Πρόκειται για λικέρ θυμάρι που έδεσε ιδανικά με το Monin Original Lime Liqueur, προβάλλοντας τον τοπικό χαρακτήρα, σε μια απόλυτη ισορροπία.