Τα 10 πιο σπάνια ποτά στον κόσμο

18 Νοεμβρίου 2018

Ένα καλό ουίσκι ή ένα παλαιωμένο κρασί αποτελούν σύμβολο κύρους κυρίως για τους άντρες. Δείτε ποια είναι και – κυρίως – πόσο κοστίζουν τα πιο σπάνια ποτά στον κόσμο.

Dalmore 62
Δώδεκα φιάλες Dalmore 62 παράχθηκαν και βγήκαν στην αγορα το 2012. Αυτή η σπανιότητα του, σε συνδυασμό με τα 62 χρόνια παλαίωσης του, είναι που εκτοξεύει την αξία του στα 215.000 ευρώ, και του δίνει τον τίτλο του ακριβότερου ουίσκι στον κόσμο. Από τα 12 μπουκάλια της παραγωγής προς το παρόν έχει αγοραστεί μόνο ένα, κι αυτό στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

1907 Heidsieck
Αυτή η εξαιρετικά σπάνια σαμπάνια είναι η πιο ακριβή στον κόσμο. Με κόστος 237.000 ευρώ ανα μπουκάλι, η 1907 Heidsieck, ανακαλύφθηκε το 1998 στο ναυάγιο του σουηδικού φορτηγού-πλοίου Jönköping, στον κόλπο της Φινλανδίας. Τα μπουκάλια της διασώθηκαν από τον τορπιλισμό του πλοίου κατα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κι αυτό, σε συνδυασμό με την ποιότητα της, την κατατάσει στη πρώτη θέση στην λίστα με τις σαμπάνιες.

Dalmore-62
Μόλις 12 φιάλες Dalmore-62 κυκλοφορούν από τις οποίες μόνο μια έχει πουληθεί

1947 Château Cheval Blanc
«Ένα από τα μεγαλύτερα Μπορντό όλων των εποχών, όχι μόνο για την ποιότητά του, αλλά και λόγω της ικανότητάς του να διατηρηθεί για άλλα 50 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας κρασιού ο Michael Ganne, στη δημοπρασία του οίκου ChristieΆs στη Γενεύη, όπου δημοπρατήθηκε για 262,822 ευρώ.

Τhe Macallan 64 Year Old in Lalique
Το Macallan είναι γνωστό για τη δημιουργία σπάνιων, πεπαλαιωμένων ουίσκι. Προς τιμήν της 150ης επετείου από τη γέννηση του φημισμένου τεχνίτη κρυστάλλου Rene Lalique, η Macallan αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μπουκάλι φτιαγμένο από κρύσταλλο υψηλότατης ποιότητας και να εμφιαλώσει σε αυτό ουίσκι 64 ετών. Δεδομένου ότι η Macallan δημιούργησε ένα μόνο μπουκάλι, η τιμή του αγγίζει τα 397.000 ευρώ.

Macallan
Το Macallan είναι γνωστό για τη δημιουργία σπάνιων, πεπαλαιωμένων ουίσκι.

Screaming Eagle
Το Screaming Eagle, από το ομώνυμο οινοποιείο του Oakville της Καλιφόρνια, πουλήθηκε πρόσφατα για 431.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο οινοποιείο παράγει περιορισμένες ποσότητες κρασιού, εξαιρετικής ποιότητας.

Mendis Coconut Brandy
Το Mendis Coconut Brandy ξεκίνησε την παραγωγή του το 2007 και είναι ένα από τα ακριβότερα ποτά του κόσμου, με κόστος 864.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό καθαρό κονιάκ που αποστάζεται από το άνθος του λουλουδιού καρύδας και έχει ωριμάσει για τουλάχιστον δύο χρόνια σε βαρέλια από ξύλο Hamilla. Όπως αναφέρει ο δημιουργός του «το Mendis έχει μια λεπτή γεύση καρύδας με μια βελούδινη γλυκιά υφή και απαράμιλλη ομαλότητα».

Scottish Diva Vodka
Η σκωτσέζικη vodka της εταιρίας Blackwood Distillers, είναι η ακριβότερη του είδους της. Κάθε μπουκάλι της κοστίζει 864.000 ευρώ καθώς σε κάθε μπουκάλι υπάρχουν στο κέντρο πολύτιμοι λίθοι. Είναι τριπλά φιλτραρισμένη, σε πάγο, ξυλάνθρακα και άμμο με πολύτιμα πετράδια.

Henri IV Dudognon Heritage
Το Henri IV Dudognon Cognac Grande Champagne δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τον βασιλιά του Henri IV και αναφέρεται ως το “DNA των κονιάκ”. Το συγκεκριμένο ποτό παρασκευάστηκε το 1776 και παλαιώνεται σε βαρέλια για περισσότερα από 100 χρόνια. Το μπουκάλι της είναι σχεδιασμένο από τον κοσμηματοπώλη Jose Davalo, με χρυσό 24 καρατίων και πλατίνα στερλίνας ενώ διακοσμείται με 6.500 λαμπερά διαμάντια. Για το λόγο αυτό κάθε μπουκάλι κοστίζει 1.728.000 ευρώ

Pasion Azteca
Μίξη τεκίλας τριών, έξι και εννέα ετών

Pasion Azteca, Platinum Liquor Bottle by Tequila Ley
Μίξη τεκίλας τριών, έξι και εννέα ετών, η Tequila Ley .925 Tequila Ley .925 εμφιαλώνεται σε μπουκάλι, από χαραγμένη πλατίνα,του καλλιτέχνη Alejandro Gomez Oropeza και περιέχει 6.400 διαμάντια. Αυτό είναι που εκτοξεύει την τιμή του στα 3.000.000 ευρώ

D`Amalfi Limoncello Supreme
Στην κορυφή της λίστας με τα πιο σπάνια κι ακριβά ποτά του κόσμου βρίσκεται ένα ταπεινό λιμοντσέλο. Το D`Amalfi Limoncello Supreme κοστίζει σχεδόν 38 εκ. ευρώ κι αυτό γιατί το μπουκάλι, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Stuart Hughes φιλοξενει στο λαιμό του τρία κομμένα διαμάντια 13,5 καρατίων, ενώ στο κυρίως μέρος του περιέχει ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια παγκοσμίως 18,5 καρατίων.