Όσα είδαμε στο Athens Bar Show

20 Νοεμβρίου 2018

Για ένατη χρονιά το Athens Bar Show, συγκέντρωσε την ελληνική bartending σκηνή στην Τεχνόπολη κι όχι μόνο.

Δύο ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, ποτά και νέες δημιουργίες έζησαν όσοι επισκέφθηκαν την Τεχνόπολη στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Το Athens Bar Show άνοιξε τις πύλες του για ένατη χρονιά και υποδέχθηκε όλη την ελληνική bartending σκηνή, αλλά και καταξιωμένους bartenders από το εξωτερικό σε ειδικά sessions σεμιναρίων. Εμείς ήμασταν εκεί και σας παρουσιάζουμε όλα όσα μας εντυπωσίασαν:

  1. Ο θρύλος του παγκόσμιου bartending, Angus Winchester, συμμετείχε ενεργά στα σεμινάρια μοιράζοντας την εμπειρία του. Ο Angus Winchester, ιδρυτής του πρώτου παγκόσμιου οργανισμού consulting για μπαρ, που μετράει περίπου 30 χρόνια πορείας συνδεδεμένα με τους top mixologists και τα σημαντικότερα μπαρ, μοίρασε απλόχερα τις εμπειρίες σε ένα ειδικό σεμινάριο για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας επιχείρησης και για τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται από τους μάνατζερ και τους ιδιοκτήτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Angus Winchester βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχημένο project στο χώρο κι έχει τη διευθυντική θέση εκπαίδευσης του Bar Convent Berlin.
  2. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα νέα spirit, το White Walker by Johnnie Walker, με αναφορά στους μυστηριώδεις παγωμένους στρατιώτες του Night King από το «Game of thrones»,που πλημμύρισε το χώρο με νότες καραμέλας και βανίλιας και το Seedlip του Ben Branson, το πρώτο μη αλκοολούχο ποτό που προωθεί το ρεύμα Nolo με τις βοτανικές spicy εκδοχές του.
  3. Η Λορέτα Τόσκα, ο Αλέξης Σιμωνίδης και ο Αντώνης Μαντζαρίδης μας μύησαν στα μυστικά του πάγου. Στο stand της Ice up, η ταλαντούχα παρέα δημιούργησε μια σειρά από καθαρούς, κρυστάλλινους και φινετσάτους πάγους που κρατάνε το κοκτέιλ αναλλοίωτο από την πρώτη μέχρι την τελευταία γουλιά. Εκεί ανακαλύψαμε τα διαφορετικά είδη και σχήματα πάγου που ταιριάζουν σε κάθε ποτό και μάθαμε γιατί τελικά ο πάγος είναι το πιο σημαντικό συστατικό σε ένα ποτό.
  4. Aperitivo ή tiki, όποιο είδος κι αν προτιμάτε, οι experts Giancardo Mancino και Pietro Rizzo καθώς και ο Georgi Radev δημιούργησαν τα πιο hot cocktails σε ένα μοναδικό εξωτικό workshop γεμάτο ρούμι και punch.
  5. Ο Salvatore Calabrese, ο ζωντανός θρύλος των μπαρ, μάγεψε με την ομιλία του και τη βιωματική αναδρομή για την εξέλιξη του bartending, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Με την εμπειρία 40 χρόνων πίσω από την μπάρα, τα 13 βιβλία, τα δεκάδες βραβεία για τον επαγγελματισμό και τα σημαντικά επιτεύγματά του, όπως το διάσημο Martini, είχε τις απαντήσεις σε όλα.
  6. Κι επειδή το ποτό θέλει το συνοδευτικό του, στο ­φετινό Athens Bar Show σημαντική παρουσία είχαν τα streetfood. Ο ταλαντούχος σεφ και bartender Χάρης Μπονάνος ετοίμασε μερικές από τις νόστιμες και πρωτότυπες street συνταγές του, ενώ ο Tomas Estes δημιούργησε ένα εντυπωσιακό blind taste event.