Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

21 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχουν τροφές οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό μας απέναντι στο κρύωμα και στις κοινές ιώσεις. Η σωστή διατροφή αποτελεί την καλύτερη άμυνα του οργανισμού.

Όλες οι επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στη σημασία μίας ισορροπημένης διατροφής για τη θωράκιση του οργανισμού μας. Αναφερόμενοι σε μία ισορροπημένη διατροφή εννοούμε μία διατροφή η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Σημαντικός ο ρόλος των βιταμινών C και D στην προστασία του οργανισμού καθώς είναι οι βιταμίνες που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ενώ ρυθμίζουν και το μεταβολισμό. Εξίσου απαραίτητος και ο ψευδάργυρος ο οποίος αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

Η σωστή διατροφή αποτελεί την καλύτερη άμυνα του οργανισμού.
Η σωστή διατροφή αποτελεί την καλύτερη άμυνα του οργανισμού.

Η ένταξη στη διατροφή μας τροφίμων που θεωρούνται αντιμικροβιακά όπως είναι το σκόρδο και το τζίντζερ είναι επίσης ωφέλιμη ενώ σοφή επιλογή είναι ο περιορισμός των σακχάρων και των αμυλούχων τροφών τα οποία έχουν αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ωφέλιμα είναι και τα προβιοτικά τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου ενώ τα ζεστά ροφήματα είναι εκείνα που θα καταπραΰνουν το λαιμό μας ενυδατώνοντας σημαντικά τον οργανισμό μας.