Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

9 Οκτωβρίου 2017

Το ταξίδι στο χρόνο είναι τόσο εύκολο όσο το να διαβείς την πόρτα της παλαιότερης ταβέρνας της Αθήνας. Ο λόγος για το Δίπορτο.

Μπορείς να την χαρακτηρίσεις ταβέρνα, οινομαγειρείο, μαγερειό όμως είναι πολλά περισσότερα αφού το να διαβείς την πόρτα της ισοδυναμεί με το να μπεις σε μία χρονοκάψουλα και να ταξιδέψεις στην παλιά, ρομαντική Αθήνα του ‘50.

Από τα πιο φημισμένα πιάτα στο Δίπορτο είναι η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα
Από τα πιο φημισμένα πιάτα στο Δίπορτο είναι η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα

Λιγοστά τραπεζάκια, βαρέλια με κρασί και πιάτα μετρημένα και πεντανόστιμα. Τα γεμάτα τραπέζια του είναι και η καλύτερη απόδειξη της ποιότητάς του. Από τα πιο φημισμένα πιάτα του η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα που βρίσκονται σταθερά στις επιλογές των θαμώνων. Το χύμα κρασί από τα βαρέλια στις τσίγκινες κανάτες βοηθάει να μπεις στο κλίμα και να γίνεις ένα με την παρέα τραγουδώντας και χορεύοντας αναλόγως τα κέφια και τη σύνθεση. Εδώ εμπνεύστηκε αρκετά από τα ποιήματά του ο Κώστας Βάρναλης για αυτό και στους τοίχους της θα δεις αρκετά κάδρα με αποκόμματα από παλιές εφημερίδες και ποιήματά του.

Η πιο χαρακτηριστική μορφή του Δίπορτου ο κυρ Μήτσος με τη λευκή ποδιά και το περιποιημένο του μουστάκι καλωσορίζει, φροντίζει και επιβλέπει τα πάντα για τη σωστή λειτουργία του.

Σημείωση: Μην παραπλανηθείτε από τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η ταβέρνα Δίπορτο έχει κλείσει ως επιχείρηση. Λειτουργεί κανονικά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Χρήσιμες πληροφορίες:
Δίπορτο
Διεύθυνση: Σωκράτους 9 & Θεάτρου
Τηλ.: 210-3211463