Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Ένας απλός συνδυασμός τροφών όπως είναι το φακόρυζο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 20 έως και 35% και την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τους ερευνητές απο το Πανεπιστήμιο του Γκελφ, στον Καναδά ένας απλός διατροφικός συνδυασμός είναι αρκετός για να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κατά…

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ενόψει καλοκαιριού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν το έργο του προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης, για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει καλοκαιριού. Με δεδομένο ότι ο…

Αχιλλέας Πλακίδας: ο Έλληνας Bartender of the Year 2018

Αχιλλέας Πλακίδας: ο Έλληνας Bartender of the Year 2018

O bartender Αχιλλέας Πλακίδας από την Θεσσαλονίκη επικράτησε σε μια σειρά δοκιμασιών και είναι αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό του Βερολίνου. Την  Δευτέρα 11 Ιουνίου, διεξήχθει ο ελληνικός τελικός του World class bartender of the year 2018.  Οι 12 bartenders που έλαβαν μέρος στον ελληνικό τελικό πέρασαν από τρία διαφορετικά challenges, με…

Anthony Bourdain: Ο λάτρης της ζωής και εραστής της γεύσης

Anthony Bourdain: Ο λάτρης της ζωής και εραστής της γεύσης

Εκκεντρικός, αντισυμβατικός, απόλυτα αγαπητός και μισητός ταυτόχρονα ο Anthony Bourdain ήταν αναμφισβήτητα ο πιο ροκ σεφ του πλανήτη. Ο άνθρωπος με τα μεγάλα πάθη, ο αντισυμβατικός γκουρού της γεύσης, ο βραβευμένος σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής της γνωστής εκπομπής του CNN «Parts Unknown», ο Anthony Bourdain , έγραψε τον δικό του επίλογο την Παρασκευή 8 Ιουνίου…

Η μαρμελάδα αλλιώς

Η μαρμελάδα αλλιώς

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων μας παρουσιάζει την μαρμελάδα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Πώς φθάσαμε στο σημείο να απολαμβάνουμε όλη την γεύση και τη νοστιμιά ενός φρούτου εκτός εποχής διατηρώντας ζωντανά τα ποιοτικά και θρεπτικά του στοιχεία, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε πρόσθετο ακόμα και από την ζάχαρη; Μάθετε όλη τη διαδρομή παρακάτω!  Άρρηκτα συνδεδεμένη…

Σαλμονέλα: 5 τρόποι για την πρόληψη της

Σαλμονέλα: 5 τρόποι για την πρόληψη της

Ο Μίλτος Μπαντινάκης, Επικεφαλής Επιθεωρητής Ποιότητας Τροφίμων και Ιδρυτής της Quality Award μας ενημερώνει σχετικά με τη Σαλμονέλα και τους 5 τρόπους για την πρόληψή της. Σαλμονέλα είναι το βακτήριο που ακούμε συχνότερα από όλα σχετικά με τα τρόφιμα. Υπάρχει λόγος φυσικά γι’ αυτό, καθώς αποτελεί τη βασική αιτία δηλητηριάσεων των πολιτών καθημερινά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση…

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Μπορεί οι επιφάνειες κοπής να αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην κουζίνα, όμως ο κατάλληλος καθαρισμός τους και η σωστή επιλογή υλικού θυμίζει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αν ανήκετε και εσείς σε εκείνους που χρησιμοποιούν καθημερινά επιφάνειες κοπής στην μαγειρική τους αλλά έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, έφθασε η στιγμή…

Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαΐτη στην Χώρα της Ίου. Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία όσον αφορά την προσέλευση, τη θεματολογία αλλά και τον καίριο χαρακτήρα του. Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών και με ψυχή της διοργάνωσης την Πρόεδρο της…

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 359 δειγμάτων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), ο οποίος έλαβε χώρα στους Δελφούς. Η κριτική επιτροπή του ATHIOOC 2018 που περιλάμβανε δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για το ελαιόλαδο,…

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Μπορεί σε γενικές γραμμές να θεωρούμε πως το πλύσιμο είναι απαραίτητο για όλες τις τροφές ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να τις πλένουμε ποτέ. Οι τροφές που επιβάλλεται να πλένουμε σε κάθε περίπτωση:  1. Φρούτα και λαχανικά: είτε έχουν βρώσιμη είτε έχουν μη βρώσιμη φλούδα επιβάλλεται να τα πλένουμε πάντα για να…