Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια

20 Απριλίου 2017

Το εστιατόριο που εδώ και τριάντα χρόνια συνεχίζει μία καθόλα ανοδική πορεία, εξελίσσεται και κερδίζει το κοινό του σε κάθε γεύμα. Ο λόγος φυσικά για το Varoulko Seaside που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου! 

Η μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου έκανε την είσοδό της στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας το 1987. Από τότε το Βαρούλκο μπορεί να έχει μετακομίσει δύο φορές δεν έχασε όμως στιγμή την αυθεντικότητα των γεύσεών του.

Η υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου είναι κάτι περισσότερο από αρκετή για να καταλάβει κανείς όλα όσα τον περιμένουν μόλις περάσει το κατώφλι του εστιατορίου. Καθαρές γραμμές, γήινα χρώματα και μία υπέροχη θέα που μόνο το Μικρολίμανο μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του. Γεννημένος το 1952 από πατέρα μάγειρα σε καράβια δεν υπήρξε στιγμή για τον σεφ που να σκέφτηκε πως θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του.

Ο εμπνευστής του Varoulko Seaside, Λευτέρης Λαζάρου
Ο εμπνευστής του Varoulko Seaside, Λευτέρης Λαζάρου

Η πατρική παράδοση εξελίχθηκε σε μεγάλη αγάπη η οποία τον οδήγησε από νεαρή ηλικία στο να περνάει τα καλοκαίρια του στις κουζίνες των πλοίων. Η πολύτιμη εμπειρία που συνέλεξε από τα ταξίδια του συνδυάστηκε με τις εμπεριστατωμένες γνώσεις και τεχνικές οδηγώντας στη σύνθεση πιάτων δημιουργικών γεμάτα πηγαία νοστιμιά. Ψάρια και θαλασσινά τα οποία μέχρι πρότινος βρισκόντουσαν σε δεύτερη μοίρα αναδείχθηκαν και απέκτησαν τη θέση που τους άξιζε, μία θέση στο μενού του πιο θαλασσινού εστιατορίου.

Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια
Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια

Το Βαρούλκο υπήρξε το πρώτο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα το οποίο τιμήθηκε με το αστέρι Michelin μία διάκριση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Η δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιος το εστιατόριο είτε για γεύμα είτε για δείπνο το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό στα μάτια μας αφού και το προσφερόμενο μενού προσαρμόζεται αναλόγως.

Το μεσημέρι τα πιάτα είναι πιο απλά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με μεζεδάκια που ξεχωρίζουν όπως είναι η ρεγγοσαλάτα με φιλέτο καπνιστής ρέγκας και σοταρισμένο κρεμμύδι ή η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά. Ζεστά ορεκτικά όπως τα μύδια σαγανάκι με τυρί φέτα συναρπάζουν ενώ κυρίως πιάτα όπως το κριθαράκι με καραβίδα ή γαρίδα με λημνιό κρασί, μπούκοβο και παρμεζάνα αποτελούν μία σταθερή αξία!

Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια
Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια

Οι νύχτες γίνονται ακόμα πιο μαγικές με την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το βραδινό του δείπνο σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ και να γευτεί πιάτα δημιουργικά όπως είναι το ριζότο σουπιά με το μελάνι της, η σουπιά με κρέμα πορτοκάλικαρότο ή η φέτα ψάρι με ραντίτσιο.

Την απόλαυση ενός γεύματος ή δείπνου στο Varoulko Seaside ολοκληρώνει μία άκρως ενημερωμένη λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων και η λίστα κρασιών που περιλαμβάνει πολλές ελληνικές ετικέτες. Το ιδανικό φινάλε σε ένα απολαυστικό γεύμα φέρνει ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος όπως ο μπακλαβάς στο ποτήρι με στρώσεις από φιστίκι, κρέμα πορτοκάλια και τραγανά καραμελωμένα φύλλα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Varoulko Seaside, Ακτή Κουμουνδούρου52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 5228400.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή,13:00-01:00
www.varoulko.gr