Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

15 Οκτωβρίου 2018

Η οικογενειακή επιχείρηση, το Στάχυ, με μεράκι και αγάπη για την παράδοση, παράγει αλεύρι και ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι ολικής, όπως παλιά!

Το Στάχυ είναι μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού και στην παραγωγή προϊόντων με βιολογικό τρόπο, στην περιοχή Δάφνης του Δήμου Κύμης. Ακολουθώντας την παράδοση και θέλοντας να παρέχει προϊόντα όπως ακριβώς τα παρασκεύαζαν οι γονείς μας, η επιχείρηση αλέθει το δίκοκκο σιτάρι σε παραδοσιακό πετρόμυλο και παρασκευάζει ζυμαρικά ακριβώς, όπως παλιά.
Αλεύρι, πέννες, βίδες, τραχανάς, χυλοπίτες είναι μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα παραγωγής με δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης. Με μεγάλη γκάμα γεύσεων όπως χυλοπίτες με βασιλικό και ντομάτα, τραχανάς με αποξηραμένα λαχανικά και βεγγάτα, η οικογενειακή επιχείρηση Στάχυ προτείνει συνταγές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Σύμφωνα με μελέτες το δίκοκκο σιτάρι αποτελεί θησαυρό για την υγεία του οργανισμού μας. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και πλούσια θρεπτικά συστατικά, τα οποία το καθιστούν ανώτερο από τα άλλα σιτηρά. Δεν έχει αλλεργιογόνες ιδιότητες, καθώς δεν περιέχει γονίδια που προκαλούν αλλεργίες.
Αν και περιέχει γλουτένη, αυτή είναι σε μικρή ποσότητα, ελάχιστα αλλεργιογόνος και πολύ εύπεπτη. Είναι ανεκτή από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία ή δυσανεξία στην γλουτένη, καθώς το δίκοκκο σιτάρι περιέχει την ουσία ροδανίνη, που αποτελεί παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, είναι ακατάλληλο για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, πρωτεΐνες και μαγνήσιο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για παραγωγή τροφών με υψηλή διαιτητική αξία.
Επιπλέον έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, μειώνει την κακή χοληστερόλη και αυξάνει την καλή, ρυθμίζει την γλυκόζη στο αίμα με αποτέλεσμα να αποτελεί όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του και τις βιταμίνες που περιέχει (βιταμίνες της ομάδας Β, προβιταμίνη Α καθώς και βιταμίνη Ε) τα προϊόντα της επιχείρησης Στάχυ έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας
Το Στάχυ
Δάφνη Αλιβερίου, Δήμος Κύμης
Τηλ: 6944337905
Email: [email protected]
Site: www.stahi.gr