Upper: το μυστικό του Συντάγματος

2 Ιανουαρίου 2018

Σαν μία σάλα παλιού αρχοντικού το Upper στο Σύνταγμα ήρθε για να αλλάξει την εικόνα που είχαμε για τα all day bistro bar.

Ένα all day bistro bar έχει ανοίξει τις πόρτες του στο Σύνταγμα τον τελευταίο καιρό προκαλώντας και προσκαλώντας μας να το ανακαλύψουμε. Όπως κάθε καλά κρυμμένος θησαυρός για να βρεθείς σε αυτό θα πρέπει να το αναζητήσεις. Μπαίνεις σε μία στοά, βαδίζεις ως το τέλος της και στη συνέχεια ανεβαίνεις τη σκάλα που οδηγεί σε μία τεράστια σάλα βγαλμένη από την παλιά Αθήνα.

Vintage έπιπλα, ρετρό διακοσμητικά, βαριοί πολυέλαιοι και αναγεννησιακές τοιχογραφίες συνθέτουν μία εικόνα που μοιάζει να είναι πιστή αναπαράσταση σάλας ενός αρχοντικού της παλιάς Αθήνας. Όλα όσα βρίσκονται σε αυτό από τα έπιπλα μέχρι και τα σερβίτσια έχουν συγκεντρωθεί από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο PETO. Πρόκειται για μία ένωση από πρώην χρήστες οι οποίοι συλλέγοντας παλιά αντικείμενα επανεντάσσονται με δημιουργικό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο.

Το all day bistro bar Upper στο Σύνταγμα
Το all day bistro bar Upper στο Σύνταγμα

Η ανοιχτή κουζίνα προκαλεί τα βλέμματα ενώ το ψαγμένο μενού του περιλαμβάνει πέρα από μία ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ και αρκετές υγιεινές προτάσεις πιάτων για vegan και vegetarian.

Ο μοναδικός χώρος του φιλοξενεί ιδιαίτερες μουσικές βραδιές με jazz επιλογές ενώ συχνά διοργανώνονται εικαστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τις οποίες μπορείς να μαθαίνεις ακολουθώντας το στα social media (https://www.facebook.com/upperathens/).

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Όθωνος 10, Σύνταγμα (είσοδος από την Στοά)
Τηλ.: 211-4065081