Thirsty Fruits: Ελληνικά αποξηραμένα φρούτα

6 Ιουλίου 2017

Τα αυθεντικά ελληνικά αποξηραμένα φρούτα κορυφαίας ποιότητας από την Κόρινθο έχουν ένα όνομα, Thirsty Fruits.

Μία μικρή ομάδα γεωπόνων-τεχνολόγων τροφίμων αποφάσισε το 2015 να προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας Thirsty Fruits. Έχοντας ως βάση το Ξυλόκαστρο της Κορίνθου και σκοπό την παραγωγή ελληνικών αποξηραμένων φρούτων υψηλής ποιότητας και κορυφαίας γεύσης οι ιδρυτές υλοποίησαν το όραμά τους με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Η ομάδα πίσω από την Thirsty Fruits επιλέγει τους καλύτερους καρπούς και τους αποξηραίνει με φυσικές μεθόδους χωρίς να κάνει χρήση πρόσθετων και συντηρητικών ουσιών δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαμβάνει τα αγαπημένα του φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης δεν χρησιμοποιείται καθόλου ζάχαρη, θειώδη ή χρωστικές ενώ η διαλογή των φρούτων γίνεται με την παρουσία καταρτισμένου γεωπόνου και με βασικό κριτήριο τα σάκχαρα που περιέχουν από τη φύση οι καλύτεροι καρποί. Η επεξεργασία των φρούτων γίνεται σε μία σύγχρονη εξοπλισμένη μονάδα επεξεργασίας η οποία ακολουθεί πιστά όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό αναλαμβάνει το πλύσιμο και τη διαλογή των προϊόντων τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικό θάλαμο ξήρανσης.

Πρόκειται για μία χρονοβόρα μέθοδο, καθώς σε κανένα στάδιο της παραγωγής δεν γίνεται προσθήκη συντηρητικών και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη σωστή ξήρανση είναι μεγάλο. Η διαδικασία προϋποθέτει τα φρούτα να έρθουν στο επιθυμητό ποσοστό ξήρανσης στο οποίο θα διατηρούν μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους. Ακολουθεί μία δεύτερη διαλογή προτού γίνει η κατάλληλη συσκευασία τους ώστε να φτάσουν αναλλοίωτα στον καταναλωτή. Ενδεικτικό της ορθής και ασφαλούς διαδικασίας είναι η πιστοποίηση της TUV Austria σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 22000 : 2005.

Η Thirsty Fruits προσφέρει τα προϊόντα της σε επαγγελματική και σε ατομική συσκευασία. Η γκάμα της περιλαμβάνει δαμάσκηνα, βερίκοκα, μήλο, πορτοκάλι, λωτό και goji berry τα οποία προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.