Βιβλία μαγειρικής από διάσημες πένες

28 Ιουνίου 2017

Όποια κι αν είναι η ιδιότητά τους, οι παρακάτω διάσημοι αποφάσισαν πως η μαγειρική είναι ένα ακόμα ταλέντο τους και αποφάσισαν να μοιραστούν τις συνταγές τους με τους θαυμαστές τους μέσα από ένα βιβλίο μαγειρικής.

Φαγητό, Υγεία και Ευτυχία: 115 συνταγές για τέλεια γεύματα και μία καλύτερη ζωή

Τίτλος: Φαγητό, Υγεία και Ευτυχία: 115 συνταγές για τέλεια γεύματα και μία καλύτερη ζωή
Συγγραφέας: Όπρα Γουίνφρι
Amazon
Η παράξενη σχέση της Όπρα Γουίνφρι με το φαγητό ήταν εκείνη που την οδήγησε στο να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο. Υπήρξε πάντοτε για εκείνη μία πηγή ευχαρίστησης αλλά και η αιτία της συνεχούς μάχης με το βάρος της. Σε αυτό το βιβλίο η Όπρα μοιράζεται τις συνταγές που της επέτρεψαν επιτέλους να απολαύσει το φαγητό της. Πιάτα τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους αγαπημένους της σεφ, συνδυασμένα με προσωπικές προσπάθειες και αναμνήσεις της ίδιας. Μία ματιά πίσω από τις κάμερες, στη ζωή και στην κουζίνα μίας από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή και σεβασμό παγκοσμίως. Νόστιμα, υγιεινά και εύκολα στην παρασκευή, είναι τα πιάτα που η Όπρα λατρεύει να μαγειρεύει στο σπίτι της και να προσφέρει στους φίλους και την οικογένειά της. Το φαγητό όπως θα έπρεπε να είναι: μία γεύση ευτυχίας, μία τελετουργία που πρέπει να μοιράζεσαι, μία πρόποση στη ζωή.

Συνταγές και αναμνήσεις από την Σοφία Λόρεν

Τίτλος: Σοφία Λόρεν-Συνταγές και αναμνήσεις
Συγγραφέας: Σοφία Λόρεν
Μετάφραση: Βλαχοπούλου Παναγιώτα
Εικονογράφος: Χάρρις Άλισον
Λιβάνης, 2001
Στο βιβλίο αυτό η Σοφία Λόρεν παραθέτει εκατό από τις πιο αγαπημένες της ιταλικές οικογενειακές συνταγές. Η αγάπη της Σοφίας για τα ζυμαρικά είναι γνωστή. Εδώ θα βρείτε μια προκλητική συλλογή καθώς και συνταγές για ακαταμάχητα επιδόρπια.

Η κουζίνα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Τίτλος: Η κουζίνα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Συγγραφέας: Χάους Κάρεν
Μετάφραση: Ποταμιανού Βίκη
Εκδόσεις Ποταμός, 2005
Ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την οινοποιία και τη γαστρονομία μάς εισάγει στην δική του κουζίνα προσφέροντας τις εξαίσιες συνταγές του, που συνδυάζουν τη γαλλική παράδοση με τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού που ετοιμάζεται με αγάπη προς τους άλλους και σεβασμό στα αγαθά της φύσης. Το βιβλίο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία – πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και εκτός γαλλικών συνόρων, στην Αγγλία και Γερμανία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο μαγειρικής του Πολ Νιούμαν
Το βιβλίο μαγειρικής του Πολ Νιούμαν

Τίτλος: Το βιβλίο μαγειρικής του Πολ Νιούμαν
Συγγραφείς: Paul Newman, A. E. Hotchner
Amazon
Για πολλά χρόνια ο Πολ Νιούμαν και ο καλός του φίλος Α.Ε. Χότσνερ γέμιζαν παλιά μπουκάλια κρασιού με τα χειροποίητα ντρέσινγκ για σαλάτες που ετοίμαζαν και χάριζαν σε φίλους τα Χριστούγεννα. Θεωρώντας πως αυτό που ήταν αρκετά καλό για τους φίλους τους θα ήταν και για το κοινό δημιούργησαν το «Newman’s Own» για να πουλήσουν το ντρέσινγκ τους. Η επιχειρηματική τους έμπνευση οδήγησε σε μία τεράστια επιτυχία με περισσότερα από 100 εκατομμύρια κέρδη τα οποία έγιναν δωρεά σε φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με την ίδια λογική ο Νιούμαν, ο Χότσνερ, οι οικογένειες και οι φίλοι τους μοιράζονται περισσότερες από 125 αγαπημένες συνταγές με το κοινό. Ανάμεσα στους φίλους που έχουν συμβάλει στο εγχείρημα και η Μέλανι Γκρίφιθ η οποία αποκαλύπτει τη συνταγή ενός γλυκού.

Great Food All Day Long: Eat Joyfully, Eat Healthily
Great Food All Day Long: Eat Joyfully, Eat Healthily

Τίτλος: Great Food All Day Long: Eat Joyfully, Eat Healthily
Συγγραφέας: Μάγια Αγγέλου
Little, Brown Book Group
Η πολυπράγμων ποιήτρια, πεζογράφος και ακτιβίστρια είχε κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο μαγειρικής. Όπως ανέφερε η ίδια στο οπισθόφυλλο: «Κάποτε περιέγραφα τον εαυτό μου σαν μάγειρα, οδηγό και συγγραφέα. Πλέον δεν οδηγώ όμως ακόμα γράφω και ακόμα μαγειρεύω.» Στα 81 της χρόνια και έχοντας συνειδητοποιήσει πως μαγείρευε ήδη πάρα πολλά χρόνια και για πάρα πολλούς ανθρώπους αποφάσισε να μοιραστεί τις συνταγές της αλλά και τη φιλοσοφία της για το φαγητό.

Το βιβλίο μαγειρικής: The Sinatra Celebrity Cookbook
Το βιβλίο μαγειρικής: The Sinatra Celebrity Cookbook

Τίτλος: The Sinatra Celebrity Cookbook
Συγγραφείς: Sinatra, Barbara, Barbara Sinatra Children’s Center
Amazon
Ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός μαζί με την τρίτη σύζυγό του συγκέντρωσαν και παρουσίασαν αγαπημένες συνταγές της οικογένειας, των φίλων αλλά και μυστικά τα οποία τους εμπιστεύτηκαν σεφ αγαπημένων τους εστιατορίων. Οι συνταγές προέρχονται κατά κύριο λόγο από την αμερικανική και την ιταλική γαστρονομική παράδοση ενώ η έκδοση περιέχει αρκετές φωτογραφίες από ξεχωριστές στιγμές της οικογένειας με τους φίλους τους.

Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια
Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια

Τίτλος: Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια, 80 συνταγές από τον Alfred Hitchcock
Συγγραφείς: Ανν Μαρτινετί, Francois Riviere
Μετάφραση: Μαριάννα Κουτάλου
Φωτογράφιση: Philippe Asset
Εκδόσεις Πατάκη, 2010
Η αγάπη του Alfred Hitchcock για την αστική γαλλική κουζίνα αλλά και για τα αγγλικά εθιμοτυπικά πιάτα ήταν γνωστή σε όλους τους βιογράφους του. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η αφήγηση του Francοis Riviere, για τη ζωή και το έργου του Alfred Hitchcock από την άποψη των γήινων τροφών μπλέκεται με τις συνταγές που βρήκε η Anne Martinetti σε σημαντικές σκηνές ταινιών. Είναι οργανωμένο γεωγραφικά από το Λονδίνο ως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί με κάποια ταξίδια στον κόσμο.

Με τον Φρόυντ στην κουζίνα
Με τον Φρόυντ στην κουζίνα

Τίτλος: Με τον Φρόυντ στην κουζίνα, 100 συνταγές αντιστρές
Συγγραφείς: Φραντσέσκο Μποτατσιόλι, Γκιουζέπε Καπάνο
Μετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης
Μύρτος, 2002
Ο προβολέας πέφτει στο φαγητό και στη σύνδεση που έχει με την ψυχολογία μας. Γιατί όταν αισθανόμαστε “χάλια” αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας; Γιατί όταν η κούραση οδηγεί σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα; Πώς γίνεται μια μπριζόλα να φέρνει νευρικότητα ενώ το γάλα ηρεμία; Οι απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου ενώ η υπάρχει και η εξήγηση στη σχέση του πατέρα της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές.