Hytra, ένα όνομα μία ιστορία

24 Μαΐου 2017

Από το 2004 μέχρι σήμερα το εστιατόριο «Hytra» εξελίσσεται, μετακομίζει, ανανεώνεται και παραμένει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας.

Το όνομα του εστιατορίου «Hytra» προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2004 στην περιοχή του Ψυρρή μία ιστορική συνοικία της Αθήνας. Έξι χρόνια μετά κέρδισε επάξια το πρώτο αστέρι Michelin το οποίο διατηρεί έως και σήμερα ενώ το 2012 τιμήθηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο «Γαλάζια Hytra», που φιλοξενείται στο Westin Resort στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά αποφασίζεται η μεταφορά της «Hytra» στον 6ο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών». Η μεταφορά έφερε και τον ανασχεδιασμό από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας χώρος λιτός και σύγχρονος με θέα την Ακρόπολη. Ο 7ος όροφος της «Στέγης» είναι εκείνος που φιλοξενεί την «Hytra» τους ζεστούς μήνες τους καλοκαιριού αφού το ιδιαιτέρως προσεγμένο υπαίθριο σκηνικό προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης αλλά και του λόφου του Λυκαβηττού.

«Hytra», ένα όνομα μία ιστορία

Με επίκεντρο την ελληνική κουζίνα

Ο προσανατολισμός της κουζίνας είναι σαφώς μεσογειακός με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές. Η ελληνική γαστρονομία αναδεικνύεται μέσα από μία σύγχρονη εκτέλεση και παρουσίαση των πιάτων τα οποία παράγονται με την αφοσίωση και την φροντίδα του σεφ Τάσου Μάντη. Το εστιατόριο προσφέρει δύο διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας με 8 και με 14 στάδια και τη δυνατότητα συνοδείας κρασιού ή cocktail. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής από το μενού a la carte. Ο «Κήπος του Σεφ» με τα αρωματικά και τα βρώσιμα λουλούδια αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές του πιστού κοινού της «Hytra» όπως και το Αρνάκι Γάλακτος με καπνιστή μελιτζάνα, αμπελόφυλλα και χόρτα.

«Hytra», ένα όνομα μία ιστορία

«Hytra Apla» το streetfood αλλιώς

Η δυνατότητα επιλογής του «Hytra Apla» που εστιάζει περισσότερο στο streetfood μέσα όμως από μία πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη υπογραφή είναι ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Μία υπέροχη συνύπαρξη δύο διαφορετικών προσεγγίσεων στην καλή ελληνική κουζίνα. Το «Hytra Apla» συνεργάζεται από το 2013 με τον καταξιωμένο σεφ Χρύσανθο Καραμολέγκο ενώ το μενού «Apla» έχει δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη του Τάσου Μάντη και αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Burgers, Hot Dog, Chicken Wings και Πεϊνιρλί βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και κερδίζουν τις εντύπωσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: 6ος όροφος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Κέντρο Αθήνας, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3316767, 217-7071118
Site: http://www.hytra.gr
Ωράριο: Κυρ.– Πέμπτ., 20.00-03.00 (τελευταία παραγγελία 00.00)
Παρ.-Σαβ., 20.00-03.00 (τελευταία παραγγελία 01.00)