Dry and Raw by Drakoulis: Στο επίκεντρο το κρέας

18 Μαΐου 2017

Κρεοπωλείο και εστιατόριο, το Dry and Raw by Drakoulis σε έναν συνδυασμό για όσους ξέρουν να εκτιμούν την αξία του καλού κρέατος δια χειρός Στράτου Δρακούλη.

Η ιστορία της ενασχόλησης της οικογένειας Δρακούλη με το κρέας ξεκινάει το 1930 από τον Σταύρο Δρακούλη και το χωριό Κλειώ της Λέσβου. Ήταν εκείνος που πήρε την απόφαση να μεταβεί στην Αθήνα για να ιδρύσει και το πρώτο του παραδοσιακό κρεοπωλείο στη Νέα Σμύρνη. Δείχνοντας τη δέουσα φροντίδα και λειτουργώντας με μεράκι και σεβασμό στον καταναλωτή η επιτυχία του κρεοπωλείου ήταν αναμενόμενη. Ο διάδοχός του στην επιχείρηση, ο υιός του Στράτος ανέλαβε την επιχείρηση έχοντας ένα μεγάλο όνειρο να συνεχίσει το έργο του πατέρα του.
Από αυτό το όνειρο αλλά και από το αίτημα των πελατών για ένα χώρο όπου θα μπορούσαν να απολαύσουν και να μυηθούν σε κρέας ιδιαίτερης προέλευσης, φυλών, με ιδιαίτερες κοπές και dry aging διαφορετικών διαβαθμίσεων δημιουργήθηκε το Dry and Raw by Drakoulis τον Δεκέμβριο του 2016.

Dry and Raw by Drakoulis: Στο επίκεντρο το κρέας
Dry and Raw by Drakoulis: Στο επίκεντρο το κρέας

Το ιδιαίτερο κελάρι στο πολυτελές κρεοπωλείο με το ξύλο, την πέτρα και το δέρμα δημιούργησε την καταλληλότερη ατμόσφαιρα για όσους θέλουν να ζήσουν μία gourmant κρεατοφαγική εμπειρία. Αρχικά λειτουργούσε με έναν λίγο πιο ιδιωτικό τρόπο για prive γαστρονομικά γεύματα ωστόσο η αγάπη του κοινού άνοιξε περισσότερο τον κύκλο ξεφεύγοντας από το private dining. Παρ’ όλ’ αυτά η ιδιωτικότητα έχει διατηρηθεί. Λίγα τραπέζια, με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο και φόντο τα ψυγεία και τους καταψύκτες όπου βρίσκονται τα κρεατικά.

Μενού και wine list

Ο σεφ Μιχάλης Μερζένης είναι εκείνος που έχει επιμεληθεί και υπογράφει το μενού. Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκεται το κρέας προσφέροντας φυσικά τα πιο εκλεκτά κρέατα που μπορεί να εντοπίσει κανείς από 15 από τα 20 καλύτερα σφαγεία του κόσμου. Κρέατα ωρίμανσης (dry aged), το γνωστό ακόμα και στους αμύητους black angus, ιδιαίτερες επιλογές όπως οι ράτσες kobe, charolais, simmental και limousin αλλά και η διάσημη Ιαπωνική ράτσα wagyu. Ο σομελιέ Παναγιώτης Μπαρμπίτσας ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα του Στράτου Δρακούλη για κρασιά τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αποκλειστικά στο «Dry and Raw by Drakoulis». Περισσότερες από 75 ετικέτες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Καλιφόρνια, και Ν. Αφρική προερχόμενα από μικρά οινοποιεία.

Dry and Raw by Drakoulis: Στο επίκεντρο το κρέας

Χρήσιμες πληροφορίες:
Βασ. Παύλου 103, Βούλα, τηλ.: 210-8955655.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά
Τριτ.-Κυρ.: 12.00-00.00
site: http://www.drakoulis.gr/el/