Ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση SIAL CHINA 2017

22 Απριλίου 2017

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε το δικό της εκθεσιακό περίπτερο στη διεθνή έκθεση SIAL CHINA 2017, η οποία διοργανώνεται 17 -19 Μαΐου στη Σαγκάη.

Με ένα γενικότερο κάλεσμα ενδιαφέροντος συμμετοχής ενημέρωσε κοινό και επιχειρηματίες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς για την ενοικίαση προνομιακού χώρου 45 τ.μ. στην έκθεση SIAL CHINA 2017 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη εξαιρετικά σημαντική έκθεση, έχει την επιθυμία να ενημερωθούν άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο οι επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε ξεχωριστό stand ανά επιχείρηση. Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στόχος είναι να υπάρχει μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς η αγορά της Κίνας, αλλά και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αγορών παγκοσμίως, προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων τους και για σύναψη συμφωνιών, που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στις πιο δυναμικές αγορές για την πρωτογενή παραγωγή και θα τονώσουν την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές.

Η διεθνής έκθεση SIAL CHINA 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στη Σαγκάη.
Η διεθνής έκθεση SIAL CHINA 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στη Σαγκάη.

Η διεθνής έκθεση SIAL CHINA 2017 διοργανώνεται για 18η φορά στο New International Expo Center στη Σαγκάη, την πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας το λιμάνι της οποίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους του παγκόσμιου εμπορίου. Η SIAL China 2017 αποτελεί μέλος της ομάδας των εκθεσιακών γεγονότων της SIAL η οποία ξεκίνησε την πορεία της το 1964 από το Παρίσι και πλέον περιλαμβάνει επτά εκθεσιακά γεγονότα σε κομβικές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μόντρεαλ, Τορόντο, Παρίσι, Αμπού Ντάμπι, Τζακάρτα, Μανίλα και Σανγκάη αποτελούν τους βασικούς σταθμούς των εκθέσεων.

Μία ματιά στα στατιστικά αρκεί για να κατανοήσει κανείς τη σημαντικότητα της έκθεσης SIAL CHINA 2017. Ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τις 77.000 ενώ ο αριθμός των εκθετών αγγίζει τους 3.000 οι οποίοι διατηρούν τα περίπτερά τους εντός των συνολικά 149.500 τετραγωνικών μέτρων της έκθεσης. Ανάμεσα στους επισκέπτες της βρίσκονται οι σημαντικότεροι εισαγωγείς, διανομείς, χονδρέμποροι και επαγγελματίες λιανικής της Κίνας. Οι κατηγορίες των προϊόντων που παρουσιάζονται μέσα από την έκθεση αφορούν σε: ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, έλαια, λίπη, αρτοποιήματα, αναψυκτικά, μη αλκοολούχα ποτά, κρασί, αλκοολούχα ποτά, delicatessen, κονσέρβες, έτοιμα γεύματα, θαλασσινά, ψάρια, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, ζωοτροφές κ.α.

Ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση SIAL CHINA 2017
Ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση SIAL CHINA 2017

Στο πλαίσιο της SIAL CHINA 2017 όπως και σε κάθε διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και μία σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των εκθετών που θα συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: http://sial.expopromoter.com/