Κρόκος Κοζάνης: βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό τομέα

1 Νοεμβρίου 2016

Ο Κρόκος Κοζάνης αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό τομέα και στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνεταιρισμένων παραγωγών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης. 

Κρόκος Κοζάνης: βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό τομέα
Ο Κρόκος Κοζάνης στην ατζέντα της συνάντησης

Με κεντρικό άξονα την ενίσχυση των συνεταιρισμένων παραγωγών του κρόκου Κοζάνης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και εν γένει της εθνικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου με τον Πρόεδρο, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης.

Με το βλέμμα στραμμένο στα ανταγωνιστικά και εξαγωγικά προϊόντα που δύναται να φέρουν μια πνοή αισιοδοξίας στην ελληνική οικονομία, στην ατζέντα των συναντήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμόδιους φορείς, κυριάρχησε ο κρόκος Κοζάνης, ο οποίος κατατάσσεται στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο.

Κρόκος Κοζάνης: βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό τομέα
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης.

Στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης συζητήθηκαν τα προβλήματα του Συνεταιρισμού. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στήριξης των συνεταιρισμένων παραγωγών και της ιστορικά διαμορφωμένης, κοινωνικής συλλογικής τους επιχειρηματικής προσπάθειας, σε ένα κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό και εξαγωγικό προϊόν όπως είναι ο κρόκος, που αποτελεί, όπως είπε, βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αναγκαστικότητα του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης και πρόσθεσε ότι εξετάζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η δυνατότητα καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που βεβαίως διακινούν το προϊόν τους μέσα από τον συνεταιριστικό φορέα τους.