2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

31 Οκτωβρίου 2016

Στη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι αφιερωμένο το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που διοργανώνει, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας στο Πετρίτσι Σερρών.

Με το βλέμμα στραμμένο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στο Πετρίτσι Σερρών από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2016. Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, ενώ συνδιοργανωτές του είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής. Μάλιστα, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Κύριος στόχος για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας είναι να πραγματοποιηθεί μια εκτεταμένη και εις βάθος συζήτηση μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και άλλων φορέων σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων τόσο σε επίπεδο αγροτικό όσο και σε αστικό. Βεβαίως, το συνέδριο, εκτός από το υψίστης σημασίας ζήτημα που είναι το νερό, θα περιλαμβάνει και άλλα μείζονα θέματα, όπως τη διατήρηση των τοπικών σπόρων, τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία, τη βιολογική γεωργία, καθώς και τα βιολογικά προϊόντα.

Επιπλέον, προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα μέσα από τη χρήση Δεδομένων και Τεχνολογιών της Πληροφορίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella» (Collective Awareness PlatformS for Environmentally-sound Land management based on data technoLogies and Agrobiodiversity).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας συνδιοργάνωσε με το Δήμο Θεσσαλονίκης προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 2 Οκτωβρίου 2016. Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του και την αγορά βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας