Υποψήφια για «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» η Κρήτη

28 Οκτωβρίου 2016

Η συνεχόμενη εξέλιξη του κρητικού οίνου, έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς αφού ο αμπελώνας της Κρήτης απέσπασε υποψηφιότητα για την Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς στα κορυφαία βραβεία «Wine Enthusiast 2016 Wine Star Awards».

Η υποψηφιότητα του αμπελώνα της Κρήτης στα ετήσια βραβεία του «Wine Enthusiast 2016 Wine Star Awards» για Οινική Περιφέρεια της χρονιάς τοποθετεί τη «σιδηρά κυρία» του Αιγαίου ανάμεσα στις κορυφαίες οινικές περιοχές του κόσμου. Τι κι αν τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο… Η Κρήτη έχει ήδη κερδίσει το μεγάλο «στοίχημα» της διεθνούς αναγνώρισης και κύρους με την υποψηφιότητά της.

Τα βραβεία φέρνουν κάθε χρόνο στο επίκεντρο των διεθνών οινικών κύκλων προσωπικότητες, οινοποιεία αλλά και αμπελώνες που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. Με τη διοργάνωση αυτή, το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό «Wine Enthusiast», με έτος ίδρυσης το 1988, αναδεικνύει μέσα από 15 κατηγορίες σημαντικές επιτεύξεις και καινοτομίες από τον κόσμο του οίνου.

Υποψήφια για «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» η Κρήτη
Άποψη από την αίθουσα του New York Public Library σε παλαιότερη εκδήλωση

Η περιοχή της Κρήτης, βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία «Wine Region of the Year» ή αλλιώς«Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» μαζί με μεγάλης φήμης περιοχές όπως η Προβηγκία της Γαλλίας με το διάσημο ροζέ της να θεωρείται το μεγάλο φαβορί, η Champagne της Γαλλίας, η οινική βιομηχανία της Sonoma County της Καλιφόρνιας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.).

Το περιοδικό περιγράφει τον αμπελώνα της Κρήτης με τα παρακάτω λόγια: «Μία από τις παλαιότερες περιοχές παραγωγής κρασιού στον κόσμο, που χρονολογείται περίπου 3.500 χρόνια, αυτό το ελληνικό νησί έχει αρχίσει πρόσφατα να κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την ποιότητα και τις προσιτές τιμές του».
Η βράβευση των μεγάλων νικητών του 2016 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου του 2017 στο πολυτελές Nobu Eden Roc του Μαϊάμι. Αναμένουμε αν η Κρήτη αναδειχθεί σε «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς»!