23 ελληνικά οινοποιεία στην έκθεση London Wine Fair

22 Ιουνίου 2022

Περισσότερα από 300 οινοποιεία από 23 χώρες συμμετείχαν στην 40ή έκθεση London Wine Fair η οποία πραγματοποιήθηκε απο 7 έως 9 Ιουνίου 2022 στο Λονδίνο.

Στις τρεις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης στο Ελληνικό Εθνικό Περίπτερο λειτούργησε wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν επιλεγμένες ετικέτες απο όλα τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Συνολικά συμμετείχαν 23 ελληνικά οινοποιεία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και μέσω ανεξάρτητων συμμετοχών.
Η ελληνική συμμετοχή συμπληρώθηκε με το infokiosk της Περιφέρειας Στερεάς ελλάδας στο οποίο προβλήθηκαν αποκλειστικά ετικές Π.Γ.Ε ( Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης) της Στερεάς Ελλάδας από οινοποιεία της Περιφέρειας.
Το wine bar στελεχώθηκε από έξι διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts οι οποίοι είχαν άμεση επαφή με την βρετανική αγορά, συμβάλλοντας στην καλύτερη προώθηση των ελληνικών κρασιών.

Masterclasses για το ελληνικό κρασί
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τρία Masterclasses αφιερωμένα στο ελληνικό κρασί τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες.

“Wines of Central Greece. Anything but classic”

“Wines of Crete. Soul and Personality (PGI Crete)”

“Wines of Greece – More myths unraveled”