Δύο νέα εστιατόρια στη λίστα
Δύο νέες εισόδους έχει ο φετινός Οδηγός Michelin της Αθήνας, με δύο εστιατόρια να κάνουν το ντεμπούτο τους στη λίστα.
Συνολικά 21 εστιατόρια των Αθηνών κατέχουν αστέρια Michelin με την τιμητική τους φέτος να έχουν το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το «Pelagos», στο ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που απέκτησαν από ένα αστέρι.
Δύο αστέρια Michelin διατήρησε η «Σπονδή» και φέτος, το μόνο ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια, ενώ ακολουθούν με ένα αστέρι για μια ακόμα χρονιά η «Hytra», το «Botrini’s» και το «Βαρούλκο Seaside».
Το «Michelin Plate» πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα. Αυτά είναι τα «Athénée», «GB Roof Garden», «Ergon House», «Άνετον», «Okio», «Aleria», «Cookoovaya», «Alficon», «Vezene», «Sense», «Le Pavillon» και «Annie Fine Cooking».
Τα «Le Pavillon», «Okio» και «Annie Fine Cooking» προτείνονται για πρώτη φορά
Αναλυτικά:
Τα Αστέρια Michelin
- Σπονδή, 2 Αστέρια
- CTC, 1 Αστέρι (νέα διάκριση)
- Pelagos (Four Seasons Astir Palace Athens),1 Αστέρι (νέα διάκριση)
- Hytra (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση), 1 Αστέρι
- Varoulko Seaside, 1 Αστέρι
- Botrini’s, 1 Αστέρι
Διάκριση Michelin Bib Gourmand
- Cerdo Negro 1985 (νέα διάκριση)
- Nolan
- Οικείο
Οι 5 νέες επιλογές του Οδηγού Michelin για το 2021
- Aleria
- Le Pavillon
- Okio
- Athénée
- Annie Fine Cooking
Οι υπόλοιπες προτάσεις του Οδηγού Michelin για την Αθήνα είναι οι παρακάτω:
- Cookoovaya
- Vezené
- Alficon
- GB Roof Garden
- Ergon House
- Aneton
- Sense