Mantis: Συνεργάζεται με τον συνεταιρισμό Νέας Αγχίαλου για το Τσίπουρο Καλαϊτζή

20 Ιουλίου 2021

Μέσα στους επόμενους μήνες η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το Τσίπουρο Καλαϊτζή, το οποίο σηματοδοτεί την είσοδο της Mantis στην παραγωγή αποσταγμάτων. Συγκεκριμένα, το τσίπουρο αναμένεται να τοποθετηθεί, τόσο στο κανάλι της λιανικής, όσο και της εστίασης, σε εσωτερικό επίπεδο, καθώς θα είναι διαθέσιμο σε εξειδικευμένα καταστήματα, όπως, κάβες, καθώς και σε μια σειρά από σούπερ μάρκετ, ενώ, παράλληλα, θα αναπτυχθούν συνεργασίες και με επιχειρήσεις εστίασης.
Σε δεύτερη φάση, η εταιρεία σχεδιάζει εξαγωγές σε αγορές εκτός ελληνικών συνόρων, αφού πρώτα κατακτήσει το δικό του χώρο στην ελληνική αγορά και δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το επόμενο βήμα. «Στόχος της Mantis είναι να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού και να κερδίσει μια θέση στην καρδιά τους, δημιουργώντας παράλληλα και μία νέα κουλτούρα που θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αναδεικνύοντας τις αξίες των ελληνικών ποτών ανά τον κόσμο», σημειώνει η εταιρεία.


Η συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχίαλου «Η Δήμητρα»

Η Mantis σε αυτό το νέο εγχείρημα συνεργάζεται με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχίαλου «Η Δήμητρα», ο οποίος εδρεύει στον Βόλο. Στις εγκαταστάσεις του θεσσαλικού συνεταιρισμού παράγεται και εμφιαλώνεται το Τσίπουρο Καλαϊτζή υπό την στενή επίβλεψη του ομίλου Mantis και σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων οινολόγων και αποσταγματοποιών. Να σημειωθεί ότι ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 1918, έλαβε το 1981 από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης την άδεια για την εμφιάλωση κρασιού, το οποίο κυκλοφορεί από τότε στην αγορά με την επωνυμία Ρουά Ματ. Το 2000 εγκαινιάστηκε η πρώτη σύγχρονη μονάδα αποσταγματοποιείου – ποτοποιείου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού για την παραγωγή του Θεσσαλικού Τσίπουρου, ενώ το 2010, ολοκληρώθηκε η επέκταση της συγκεκριμένης μονάδας με την οποία διπλασιάσθηκε η παραγωγική δυναμικότητα, για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για το απόσταγμα. Εκτός από το Θεσσαλικό Τσίπουρο, στο χαρτοφυλάκιο του συνεταιρισμού εντάσσεται και το Τσίπουρο 18. Σε ό,τι αφορά το Τσίπουρο Καλαϊτζή, η ιστορία του του ξεκινά σχεδόν ένα αιώνα πριν, από τον Χαράλαμπο Κρομμύδα ενώ η συνταγή έχει περάσει πλέον στα εγγόνια του.