Στριφτάρια με χαρούπι από το “Χιώτικο Κελλάρι”

9 Ιουνίου 2021

 Στην πανέμορφη Χίο και πιό συγκεκριμένα στον οικισμό Βέσσα του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων, θα βρείτε το εργαστήριο ζυμαρικών μας “Χιώτικο Κελλάρι”  της οικογένειας Κωνσταντουλάκη που εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται με αγάπη και μεράκι στο χώρο της παρασκευής και εμπορίας ζυμαρικών, με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Το εργαστήριο ζυμαρικών “Χιώτικο Κελλάρι” στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα, χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα αλλά προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες. Ένα δείγμα σεβασμού της οικογένειας στην παράδοση του τόπου και την Μεσογειακή διατροφή.
Με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης και χρωστικές ή συντηρητικά, καθημερινά παρασκευάζονται στο εργαστήριο τραχανάς, κους κους, ταλιατέλες, στριφτάρια, μακαρόνια, κουλουρίδα Χίου, λαζανόφυλλα και πολλά ακόμα προϊόντα. Ανάμεσα τους τα στριφτάρια από χαρούπι, ένα gourmet προϊόν, που αξίζει να δοκιμαστεί από εκεινους που δεν φοβούνται να επεκτείνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες. Το χαρούπι είναι ένας Μεσογειακός, ξυλώδης καρπός, που η γεύση του θυμίζει σοκολάτα. 

 Το “Χιώτικο Κελλάρι”  έχει βάλει στόχο να παράγει όλο και περισσότερα προϊόντα με αγνα υλικά του τόπου του, δημιουργώντας μοναδικές γαστριμαργικές προτάσεις, όπως διατροφικές μπάρες από σύκο, άνυδρη σάλτσα διπλής συμπύκνωσης από άνυδρα τοματάκια Χίου, chutney από σύκο ή χιώτικο μανταρίνι.