Βιολογικό τσάι Grandpa Jos

31 Μαΐου 2021

Το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αρωματικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου και η καλλιέργειά του εντοπίζεται στην αρχαιότητα, ενώ χαρακτηρίζεται για τις αναλγητικές, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες

Το Τσάι του Βουνού (Σιδερίτης) Grandpa JOS, πρόκειται για μια Βιολογική καλλιέργεια φιλική προς το περιβάλλον σε βιοδιασπώμενα φακελάκια! Δέκα μοναδικά βιοδιασπώμενα φακελάκια που διατηρούν έντονα την γεύση και το άρωμα τους για μήνες. 

Το ελληνικό τσάι του βουνού (Σιδερίτης, Sideritis) που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι και ήταν το πρώτο αφέψημα που ετοίμαζε κάποιος για το κρυολόγημα, βρίσκει την θέση του ξανά στην κουζίνα, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα, αφοί κατατάσσεται ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό. 

Το τσάι του βουνού (Σιδερίτης, Sideritis) περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια. Τα τελευταία χρόνια εργαστηριακές μελέτες έχουν γίνει για την ευεργετική επίδραση του από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μελέτη του υποστηρίζει ότι τα εκχυλίσματα του Sideritis μπορούν να συνεισφέρουν προληπτικά στην οστεοπόρωση, καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας και ενισχύουν τη μηχανική αντοχή των οστών.

Επιπλέον μελέτες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το τσάι του βουνού (Σιδερίτης, Sideritis) μπορεί να προστατεύει έναντι της νόσου του Αλτσχάϊμερ.

Το τσάι του βουνού (Σιδερίτης, Sideritis) σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο παρασκευής. Ο σωστός τρόπος είναι να βράσουμε πρώτα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει να το αποσύρουμε από τη φωτιά, τότε ρίχνουμε μέσα το τσάι του βουνού, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά, το σουρώνουμε και το πίνουμε.

Μπορείτε επίσης στο κλασικό τσάι του βουνού να προσθέσετε μέλι, κανέλα, λεμόνι.