Τα τέσσερα trends των αλκοολούχων ποτών

3 Ιουνίου 2021

Τέσσερα νέα trends θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι 2021 και 2022, αναφέρει η ομάδα των World Beverage Innovation Awards, προσπαθώντας να προβλέψει τις τάσεις των αλκοολούχων ποτών.

Όπως είναι δεδομένο η πανδημία έχει το δικό της καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των νέων trends καθώς η κλειστή εστίαση και οι περιορισμοί ευνόησαν την κατανάλωση ποτών κατ’ οίκον. Επιπλέον σημαντικό ρόλο έχει και η έχει και η κλιματική αλλαγή καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες που στοχεύουν στην αντιστροφή των κλιματικών επιπτώσεων και στην υιοθέτηση νέων πρακτικών κυκλικής οικονομίας. 


Άνοδος στα έτοιμα ποτά
Η αγορά έτοιμων ποτών προς κατανάλωση (RTDs) καταγράφει ετήσια ανάπτυξη 3%, σύμφωνα με την Kenneth Research και μάλιστα το 2024 αναμένεται να προσεγγίζει τα 32 δις δολάρια. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών να στρέφονται προς τα έτοιμα προς κατανάλωση ποτά, καθώς η δυναμική της αγοράς αυτής είναι ανοδική για τα επόμενα χρόνια. 

Υγιεινά…Κρασιά
Η αγορά των κρασιών, που συμβάλλουν στην ευεξία και στην ισορροπημένη διατροφή, θα αναπτυχθούν 8,2% τη διετία 2021-2023, σύμφωνα με το IWSR. Επομένως, οι εταιρείες στρέφονται προς την παραγωγή κρασιών σε μικρά μπουκάλια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ατομικά.


Πράσινη μπύρα

Η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος είναι ο νέος στόχος των εταιρειών παραγωγής, με τους καταναλωτές να ζητούν από τις εταιρείες να θέτουν πράσινους στόχους και να μην μολύνουν το περιβάλλον με τις δράσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο μια νέα τάση είναι η παραγωγή μπύρας χωρίς…ανθρακικό αποτύπωμα! Να παράγεται, δηλαδή, μπύρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της να μην μολύνει το περιβάλλον.

Trendy tequila

Η τελευταία τάση της αγοράς ακούει στο όνομα “trendy tequila”. Δηλαδή, τεκίλα παραγόμενη με πράσινη ενέργεια και εναλλακτικά φυτά. Μάλιστα, ήδη, στην Λατινική Αμερική η συγκεκριμένη αγορά κερδίζει έδαφος, καταγράφοντας ανάπτυξη 7% κάθε έτο