Με δύο βραβεία διακρίθηκε το μεσσηνιακό ελαιόλαδο “Λάδι βιώσας” στο διαγωνισμό “Gourmet Exhibition” που διοργανώνεται από το 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου και Χάλκινο βραβείο για τον σχεδιασμό της κεραμικής συσκευασίας απέσπασε το λάδι Βιώσας στον διαγωνισμό Gourmet Exhibition 2021.
Ανάμεσα σε 880 προϊόντα και 100 κριτές το “Λάδι βιώσας” από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας άγγιξε το απόλυτο στις κρίσεις λαμβάνοντας βραβεία και στις δύο κατηγορίες συμμετοχής, συνεπώς η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί από το 2010 με συμμετοχή σε κάθε στάδιο δημιουργίας του προϊόντος επισφραγίζεται με τη συγκεκριμένη διάκριση.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας “ένα δίκτυο συνεργατών κατέστησε τη βράβευση μονόδρομο. Ξεκινώντας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας που υπομένει τις ιδιαιτερότητές της,τον Νικόλα Κουτσούκο -Χημικό & ιδρυτή του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας- που απομονώνει την ουσία, την αποκωδικοποιεί, οδηγώντας προς τη βράβευση και τους ΗΑΚΑΗ ceramics (Γ. Βαβάτση | Ι.Τσίρου) που δημιουργούν στο χέρι, ένα-ένα τα κεραμικά μπουκάλια υπερθεματίζοντας τη μοναδικότητα του τελικού προϊόντος”.
Οι Διακρίσεις
Για την κατηγορία εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (Ladi Biosas |||| λάδι βιώσας) κέρδισε το χρυσό βραβείο με βαθμολογία 87,4. Το λάδι Βιώσας χαρακτηρίζεται από πλούσια αρώματα όπως πιπέρια, βότανα, λουλούδια και ευχάριστη γεύση βοτάνων και λουλουδιών
Για την κατηγορία σχεδιασμός συσκευασίας / branding (Ladi Biosas |||| λάδι βιώσας) κέρδισε το χάλκινο βραβείο με βαθμολογία 66,7