ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ: πάνω από 60 χρόνια νοστιμιά!

23 Απριλίου 2021

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «H ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Το 1958, 7 αγρότες από τον Νομό Ιωαννίνων, με την παρότρυνση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή πουλερικών ως συμπλήρωμα στο εισόδημα τους.

Αυτή ήταν η αρχή για την ίδρυση του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, ενός συνεταιρισμού που έμελλε να σφραγίσει με το όνομά του την πορεία της ελληνικής πτηνοτροφίας. Και από τότε άλλαξαν πολλά…..τα 7 μέλη αυξήθηκαν σε περισσότερα από 500, οι 2 εργαζόμενοι ξεπερνούν πλέον τους 1.200, ενώ η παραγωγή των 5000 κοτόπουλων την εβδομάδα ανέρχεται σε 850.000 κοτόπουλα εβδομαδιαίως.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει σταθερό σε όλη αυτή τη μακρά πορεία: Η πίστη στο όραμα, στις αρχές και τις αξίες των ιδρυτών του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, ο οποίος σήμερα αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Κινητήριος δύναμη της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο συνεταιρισμό, ανταγωνιστικό διεθνώς, που συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση.

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «H ΠΙΝΔΟΣ» προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό νωπό και κατεψυγμένο κοτόπουλο,ετοιμα ψημένα, βιολογικής και ελευθέρας βοσκής. Το 2018 ο Σνεταιρισμός ενισχύει το portofolio του με τα Ηπεριώτικα αυγά με ονομασία Προέλευσης αλλά και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη.
Η ποιότητα, η νοστιμιά και η ασφάλεια προέλευσης κατέστησαν τα προϊόντα από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ ένα θρεπτικό και εύκολο γεύμα για όλη την οικογένεια όλες τις ώρες της ημέρας. Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου καθώς και το μοναδικό χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες – αποτελούν μερικά μόνο από τα προϊόντα που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι!