Δύο ακόμη «διαμάντια» για τον ΕΟΣ Σάμου

9 Απριλίου 2021

Νέα βραβεία και διακρίσεις έλαβε ο ΕΟΣ Σάμου στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό.


Πρόκειται για διαμαντένια βραβεία και τιμητικές διακρίσεις που απέσπασαν τα λευκά, ξηρά, μοσχάτα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές» του συνεταιρισμού ΕΟΣ Σάμου. Συγκεκριμένα, το «Μοσχάτο Άσπρο» έκλεψε τόσο τις εντυπώσεις των κριτών του διαγωνισμού, ώστε απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable». Μάλιστα, για το «Μοσχάτο Άσπρο» είναι το δεύτερο «διαμάντι» του, καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019, το συγκεκριμένο κρασί είχε χαρακτηριστεί ως το δεύτερο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το πρώτο καλύτερο μεταξύ των ξηρών λευκών από όσα συμμετείχαν τότε στο 13ο Concours International.

Οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί της ΕΟΣ Σάμου, απέσπασε κι αυτό το δικό του «διαμάντι» στη List de Vins Mention Honorifique. Η αναμφισβήτητη ποιότητά του και τα φρουτώδη κι ανθώδη του αρώματα, το έχουν τοποθετήσει στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΟΣ Σαμου, στον ίδιο διαγωνισμό το 2011 και 2019 απέσπασε δύο ακόμη «Diamant» για το παλαιωμένο, γλυκό κρασί του, το Samos Anthemis. Φέτος στον 15ο διαγωνισμό «Femmes et Vins du Monde», ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο Σάμου!

Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές, οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα για την οινολογία, το κρασί, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ αυστηρά και αδιάβλητα.