ASKADA: στόχος η Ασία εντός του έτους

6 Απριλίου 2021

Στην αγορά της Ασίας στοχεύει να μπει, εντός του 2021, η ASKADA των Ευαγγελία Μύταλα και Στάθη Μηλιωτή, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και επεξεργασία αποξηραμένων βιολογικών σύκων.

Το 2020 η εταιρεία άνοιξε τις αγορές της Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Φινλανδίας, φτάνοντας συνολικά τις 12 εξαγωγικές χώρες.
“Πηγή έμπνευσης, το πάθος μας για τo εξαιρετικό σύκο Κύμης ΠΟΠ, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και τη συναρπαστική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθεί το σύκο ασκάδα” ανέφεραν στην συμμετοχή τους στην digital έκθεση The Delifair και όπως φαίνεται παραμένουν αφοσιωμένοι στο να παράγουν εκλεκτά βιολογικά ξηρά σύκα, και να προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα που συνδυάζουν έμπνευση και γαστρονομική κουλτούρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία, εντός του 2020, κυκλοφόρησε δύο μπάρες σύκου, ενώ, για το 2021, σχεδιάζει να ανανεώσει το portfolio της, λανσάροντας νέα προϊόντα στην κατηγορία σαλτσών και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, αλλά και αναβαθμίζοντας τις συσκευασίες των υφιστάμενων.
Εκτός όμως από την ανάπτυξη σε νέες αγορές στόχο, η εταιρεία ήδη βρίσκεται στην διαδικασία κατασκευής νέου τυποποιητηρίου και συσκευαστηρίου στην Κύμη, το οποίο θα είναι επισκέψιμο στο καταναλωτικό κοινό κι αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγή.