Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

8 Φεβρουαρίου 2019

Το βραβευμένο ελληνικό gin Grace Gin παράγεται στην Εύβοια και έχει δημιουργηθεί από βότανα, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή με το μεράκι τριών γυναικών

Η Λίλα Δημοπούλου, η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού ή αλλιώς οι «Τρεις Χάριτες» για περισσότερο από 8 μήνες ερευνούσαν και πειραματιζόντουσαν με 50 βοτανικά στοιχεία για να καταλήξουν στην συνταγή του premium ποτού που λάτρεψαν και βράβευσαν οι ειδήμονες του gin του βρετανικού The Gin Guide ως πρώτο στην κατηγορία distilled gin (non-London dry).

Η Λίλα Δημοπούλου και ο John Cowden από την LKC Premium Drinks, μαζί με την Κατερίνα και τη Χαρά Κατσού από την ποτοποιία Άβαντες, δημιουργήσουν ένα διαχρονικό brand με δική του ταυτότητα που αναδεικνύει το ελληνικό στοιχείο και ξεχωρίζει ποιοτικά από τα αντίστοιχα της αγοράς. Για περισσότερο από 8 μήνες ερευνούσαν και πειραματιζόντουσαν με 50 διαφορετικά βοτανικά στοιχεία για να καταλήξουν στην συνταγή του Grace. Μια επιλογή που τους δικαίωσε και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει πάθος, μεράκι και φαντασία δεν χωρούν στερεότυπα.

Η Λίλα Δημοπούλου, η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού ή αλλιώς οι «Τρεις Χάριτες» του Grace Gin
Η Λίλα Δημοπούλου, η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού ή αλλιώς οι «Τρεις Χάριτες» του Grace Gin

Τα πέντε ελληνικά στοιχεία που διαφοροποιούν το Grace Gin από το αγγλικό παραδοσιακό Gin είναι ο κρίταμος, ο σχίνος, η μυρτιά, τα άνθη πορτοκαλιάς και οι φλούδες εσπεριδοειδών. H αλκοολική δύναμη του Grace Gin είναι 45,7% και το κυρίαρχο άρωμα του είναι ο άρκευθος, «που δεν διστάζει να παρασύρει μαζί του τον απίθανο χαρακτήρα του κρίταμου και του σχίνου. Τα αρώματα πιπεριού και κανέλας εντοπίζονται επίσης εύκολα στη μύτη, ενώ τα άνθη μυρτιάς ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα. Στο στόμα, εμφανίζεται αμέσως η φυτικότητα από τον άρκευθο και τον κρίταμο που παιχνιδίζει ευχάριστα με τον μπαχαρένιο χαρακτήρα που δανείζεται από τον κόλιανδρο, το ροζ πιπέρι και την κανέλα. Ταυτόχρονα διακρίνεται έντονη φρεσκάδα με γήινα στοιχεία στο φόντο» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην περιγραφή

Αυτή τη στιγμή, το Grace Gin βρίσκεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σε επώνυμες κάβες και επιλεγμένα bar. Εξάγεται σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία και Αμερική.

Περισσότερες πληροφορίες για το Grace Gin θα βρείτε εδώ