Γυρίστε το χρόνο πίσω με τα μυστικά των σταρ

6 Φεβρουαρίου 2019

Για μια λεία και λαμπερή επιδερμίδα που θα δείχνει νεότερη, ακολουθήστε τα μυστικά των σταρ του Χόλιγουντ

Αλήθεια πόσες φορές δεν ζηλέψατε την λεία και καθαρή επιδερμίδα των σταρ του Χόλιγουντ. Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε τι καλλυντικά χρησιμοποιούν και πώς καταφέρνουν να δείχνουν τόσο νέες. Η απάντηση είναι απλή. Οι σταρ του Χόλιγουντ εκτός από την προσωπική φροντίδα του δέρματος τους, ακολουθούν και μια συγκεκριμένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, λαχανικά και φρούτα. Τρεις μάλιστα είναι οι τροφές που βρίσκονται στο διαιτολόγιο όλων των διάσημων.

Αλόη Βέρα
Η αλόη βέρα προσφέρει μοναδική λίπανση και ενυδάτωση για τον γαστρεντερικό σωλήνα και το δέρμα και ταυτόχρονα αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και του ζάχαρου. Βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών και των μετάλλων ενώ ο χυμός της έχει πολλές θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ένα ποτήρι χυμό αλόης την ημέρα συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση του βάρους και την ευεξία του οργανισμού.

Βρώμη
Ανήκει στην κατηγορία των σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνουν την πίεση του αίματός σου. Ως αποτέλεσμα, η βρώμη μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων και αφυδατωμένου δέρματος. Επιπλέον περιέχει 25% πρωτεΐνη, περισσότερη από κάθε άλλο δημητριακό.Ένα μπολ βρώμης με γιαούρτι καθημερινά ενισχύσει την μυική μάζα και αποτελεί πλούσια πηγή ινών.

Αβοκάντο
Ανήκει στην κατηγορία των ‘καλών’ λιπαρών, τα οποία φροντίζουν να διατηρηθεί η επιδερμίδα ενυδατωμένη. Το αβοκάντο συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των μετάλλων και βιταμινών καταπολεμώντας τις λεπτές γραμμές.Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο αποτελεί την ιδανική επιλογή για την υγεία της επιδερμίδας