Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.
Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από την 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Η κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς να παρευρεθούν και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να προσθέσουν στο ενεργητικό τους πωλήσεις και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.
Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένης, ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες θα απολαύσουν τέσσερις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τιμώμενη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, έχει ετοιμάσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.
Μοναδικές γεύσεις, αρώματα, έμπνευση, πειθαρχία και αδιάκοπη προσπάθεια θα «πρωταγωνιστήσουν» στην κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2018», ο οποίος θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ θα αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας. Επιπλέον, η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.
Για πρώτη φορά, φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από τη γευστική σύνδεση κρασιού/ μπύρας/ αποστάγματος/ βοτάνων και συνοδευτικών εδεσμάτων και να εκπαιδευτούν μέσα από ειδικά sessions γευσιγνωσίας.
Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζουμε την θεματική ενότητα «Bio Corner» με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι εδώ για να παρουσιάσει με περηφάνια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά μέσα από την έκθεση.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι σεφ καθώς και αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές και μυούν τους επισκέπτες στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Αναμφίβολα, τα δικά του «μεθυστικά» vibes δίνει το «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του δημιουργούν cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά. Ανακαλύψτε την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.
Επίσης, την «τιμητική» τους στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες. Κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι, μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου, της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων.
Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες εξωστρέφειας, επενδυτικής δραστηριότητας και ανάπτυξης στην 6η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, αποτελεί η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT. Μέσα από τις εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Έτσι, δημιουργείται μια γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας. Στις προγραμματισμένες B2Β συναντήσεις, οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και των διεθνών αγορών.
Με τη σφραγίδα της RM International
Τη διοργάνωση της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Στα 26 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.
6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων