5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

20 Σεπτεμβρίου 2018

Όσο κι αν λατρεύουμε τον ήλιο και την θάλασσα, τόσο ταλαιπωρούν τα μαλλιά και την επιδερμίδα μας. Για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικές μάσκες που θα σας ενθουσιάσουν

Για λαμπερή επιδερμίδα
Για μια λαμπερή επιδερμίδα προστατευμένη από τον ήλιο κι ενυδατωμένη το μόνο που χρειάζεσαι είναι αλόη, μαστίχα και ζάχαρη. Αυτά τα 3 απλά υλικά μπορούν να σου χαρίσουν την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσουν μέσα σε μερικά λεπτά.
Αλόη: Ο χυμός από τα φύλλα του χυμού αποτελείται από νερό από τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, από μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο κάλιο και νάτριο καθώς και από είκοσι αμινοξέα. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες χάρη στις στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του φυτού,παρουσιάζει σημαντική αντιφλογιστική δράση κι αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο. Κόψε μερικά φύλλα αλόης στην μέση και άπλωσε τον χυμό τους απευθείας πάνω στο δέρμα. Θα σε ανακουφίσει από ερεθισμούς ή εγκαύματα του ήλιου. Άφησε το απλωμένο για περίπου μια ώρα και μετά ξέπλυνε την επιδερμίδα σου. Θα νιώσεις το δέρμα σου πιο απαλό από πότε. Ιδανική και για να εξαφανίσετε τα σπυράκια.
Μαστίχα: Η μαστίχα παρουσιάζει σημαντική αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων και έχει αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες. Παράλληλα παρέχει μια ομπρέλα προστασίας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Διέλυσε τα δάκρυα της μαστίχας με ελαιόλαδο και θα έχεις το δικό σου μαστιχέλαιο. Μπορείς να το συνδυάσεις με γιαούρτι για ενυδάτωση, με βασιλικό πολτό και ζάχαρη για καθαρισμό της επιδερμίδα ή ακόμα και σκέτο για φυσική προστασία
Ζάχαρη: αυτή η απλή ουσία που χρησιμοποιούμε καθημερινά, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει το νερό και να το συγκρατεί στην επιδερμίδα ακόμα κι όταν η θερμοκρασίες είναι υψηλές. Σε συνδυασμό με το δραστικά συστατικά που περιέχει αποτελεί την ιδανική επιλογή για απολέπιση. Ανακατέψτε καστανή ζάχαρη με φράουλες και τρίψτε το σώμα σας. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σας θα λάμπει σαν να βγήκατε μόλις από spa.

ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Εύκολες και γρήγορες σπιτικές μάσκες που θα σας ενθουσιάσουν

Για μαλλιά με όγκο και λάμψη
Φώτισε το χρώμα των μαλλιών σου, δώσε όγκο, λάμψη και την απαραίτητη υγρασία με φυσικές μάσκες από χαμομήλι και μπανάνες!
Χαμομήλι: αποτελεί το Νο1 φυσικό συστατικό για να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σου. Βράσε χαμομήλι και αφησέ το να κρυώσει. Άπλωσε το σε λουσμένα μαλλιά κι άφησέ το να δράσει για 5 λεπτά. Ξέβγαλε το και βάλε μαλακτική. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις extra λάμψη στις ξανθές ανταύγειες σου
Μπανάνες: Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, οι μπανάνες βοηθούν το δέρμα να βρει την χαμένη του υγρασία. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και κάλιο και επανορθώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Για να δώσεις, λοιπόν, όγκο στα μαλλιά σου, φτιάξε ένα πολτό από μπανάνες και γάλα κι άπλωσε τον στα μαλλιά σου σαν μάσκα για 20 λεπτά. Ξέβγαλε τα μαλλιά και λούσε τα κανονικά. Με αυτό τον τρόπο επαναφέρεις την υγρασία στα μαλλιά και διατηρείς τα προστατεύεις απο την φθορά.