Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

12 Ιανουαρίου 2018

Εξωτικό, ιδιαίτερο και με έναν αέρα της παλιάς Αθήνας το Upupa Epops προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα κλασικό μπαρ.

Σε ένα σύμπλεγμα χαμηλών οικημάτων του 1930 στα Κάτω Πετράλωνα μία παρέα δημιούργησε πριν από σχεδόν δύο χρόνια ένα μαγαζί που αποτελούσε το όνειρό της. Αν αναρωτιέστε για τον τίτλο και το όνομα το «Upupa Epops» είναι η επιστημονική ονομασία για τον τσαλαπετεινό και ο λόγος που επιλέχτηκε ως όνομα του μαγαζιού δεν είναι η ιδιαιτερότητά του ακουστικά αλλά το αξιοθαύμαστο και ιδιαίτερο πτηνό που ονοματίζει.

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων
Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Μπαίνοντας αυτό που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η μπάρα που φαντάζει ατέλειωτη αλλά και η ρετρό διακόσμηση με τα vintage πλακάκια και τους ιδιαίτερους πίνακες. Με μία εκ των ιδιοκτητών να είναι η Μάρφη Μπαλή γνωστή στους μυημένους από την προϋπηρεσία της σε μαγαζιά όπως το Baba Au Rum και το Cinco το σίγουρο είναι πως η έμφαση δίνεται στα κοκτέιλ. Αναμείξεις ιδιαίτερες αλλά και φιλικές ακόμα και σε όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε κοκτέιλ επιλογές. Ανάμεσα στα ξεχωριστά και ιδιαίτερα κοκτέιλ του είναι σίγουρα το Moroccan με ίχνη νικοτίνης αλλά και το Art Brut ή το Likikoi. Οι προτάσεις διαφοροποιούνται με την εποχή και νέες προσθήκες μπαίνουν στον ήδη μεγάλο κατάλογο.

Πίτσες και σούπες ημέρας είναι από τις κορυφαίες επιλογές σε περίπτωση που σας πιάσει μία λιγούρα με την vegan πίτσα να είναι και η δημοφιλέστερη επιλογή.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, Πετράλωνα, Τηλ.: 212-1055214