Η Asterios bio μπήκε στην Ιαπωνία

14 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Ιαπωνία μπήκε η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης μελιού, Asterios, επεκτείνοντας την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του ο ο Αστέριος Αβραμίδης, ο οποίος, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Αναστάσιο, ίδρυσαν την επιχείρηση “στην Ιαπωνία μπήκαμε το α’ τρίμηνο του έτους, αλλά έχει γίνει ήδη, κύρια αγορά της εταιρείας. Έχουμε επικεντρωθεί στην αγορά της Ασίας σε χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα,ενώ ο επόμενός μας στόχος είναι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης”.
Στο portfolio της εταιρείας περιλαμβάνονται 8 ποικιλίες μελιού, ενώ έχει ξεκινήσει και η προώθηση της ποικιλίας Ελάτη. Όπως αναφέρει ο κος Αβραμίδης “με την Ελάτη κλείνει το portfolio των προϊόντων της εταιρείας, τουλάχιστον προς το παρόν”. Στόχος της εταιρείας είναι να εστιάσει στην προώθηση των προϊόντων της και έπειτα να αναπτυχθεί και σε νένα προϊόντα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα αδέλφια Αβραμίδη, πέρα από το μέλι, δραστηριοποιούνται και στην κατηγορία του ελαιολάδου, ενώ έχουν στο προϊοντικό portfolio και μια σειρά πέντε καλλυντικών προϊόντων από μελισσοκέρι. “Στο ελαιόλαδο έχουμε 3 συσκευασίες, 500ml, 1lt, 5lt, από ελιά Χαλκιδικής και μέσα στο έτος παράγονται 7-8 τόνοι” εξηγεί κος Αβραμίδης. Η παραγωγή των προϊόντων γίνεται σε εγκαταστάσεις στην Β. Ελλάδα ενώ είναι ήδη στα σκαριά η επέκταση των δραστηριοτήτων και στην Αθήνα.