Farmit.gr: Μαθητές δημιουργούν ψηφιακή πλατφόρμα αγορών για τους αγρότες

24 Αυγούστου 2021

Πέντε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δημιούργησαν μια ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι Έλληνες αγρότες θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή με ένα “κλικ”.

Η πλατφόρμα Farmit.gr θα δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, επιλέγοντας παράδοση κατ ‘οίκον ή αγορά απευθείας από το σημείο πώλησης του παραγωγού (π.χ. το αγρόκτημα). Με αυτόν τον τρόπο οι παραγωγοί θα έχουν μεγαλύτερη παρουσία στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, λαμβάνοντας βιώσιμες/αξιοπρεπείς τιμές για τα προϊόντα τους, ενώ η πλατφόρμα θα τους παρέχει προσαρμοσμένα δεδομένα από τις πωλήσεις τους.
Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της, η πλατφόρμα θα υποστηρίξει την ελληνική οικονομία, θα ενισχύσει τις ανέπαφες συναλλαγές (παρέχοντας διαφάνεια και ασφάλεια) και θα συμβάλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων προσφέροντάς τα σε κοινωνικές δομές.

Αν και το Farmit.gr δεν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέχρι τις αρχές του 2022, έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών, των καταναλωτών, καθώς και των επενδυτών που έχουν ήδη δηλώσει έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση και επέκταση της πλατφόρμας.