Στο χαρτοφυλάκιο της Άμβυξ η σαμπάνια Krug

14 Μαΐου 2021

Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι στο χαρτοφυλάκιο της προστίθεται η σαμπάνια Krug, η οποία ανήκει στον οίκο Moët Hennessy.

Στο χαρτοφυλάκιο της Άμβυξ προστίθεται από τις 15 Ιουνίου η σαμπάνια Krug, η οποία ανήκει στον οίκο Moët Hennessy. Η συνεργασία περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ της σαμπάνιας Krug, η οποία έρχεται να προστεθεί στη διανομή των μαρκών Moët & Chandon, Dom Pérignon, Ruinart, Hennessy, Estates & Wines, Belvedere, Veuve Clicquot Ponsardin, Ardbeg και Glenmorangie από την Άμβυξ.

Ο Οίκος Krug, ανταποκρινόμενος στη φήμη του ως του πρώτου και μοναδικού «Champagne House», δημιουργεί υψηλού κύρους σαμπάνιες, κάθε χρόνο από την ίδρυση του, το 1843 στο Reims της Γαλλίας. Ιδρυτής του ο Joseph Krug, έναν οραματιστή της εποχής του, με την αντισυμβατική φιλοσοφία ότι η ουσία της σαμπάνιας είναι η ίδια η ευχαρίστηση. Με την αυθεντική του προσέγγιση στην παραγωγή σαμπάνιας, αποφάσισε να ξεπεράσει την αντίληψη της εκλεκτής σοδιάς και να δημιουργεί την πιο γενναιόδωρη έκφραση της σαμπάνιας κάθε χρόνο. Έτσι, ίδρυσε έναν οίκο στον οποίο όλες οι σαμπάνιες έχουν την ίδια τιμητική διάκριση.

Παράλληλα, η Άμβυξ υποδέχεται στο χαρτοφυλάκιο της και το Gancia Prosecco Rose, το οποίο δημιούργησε η Gancia σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους οινολόγους, τον Donato Lanati. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα Prosecco Rose κρασιά που παράγονται στον κόσμο από σταφύλια Glera και Pinot Noir σε μία premium φιάλη που θυμίζει ακτίνες ήλιου, εμπνευσμένη από τις στιγμές ηλιοφάνειας στους όμορφους λόφους της βόρειας Ιταλίας. Το χρώμα του φωτεινό απαλό ροζέ με λεπτή, πλούσια λάμψη. Το άρωμά του φρέσκο και φρουτώδες, με νότες κόκκινων μούρων, που συνοδεύουν τα λεπτά αρώματα λουλουδιών και η γεύση του αρωματική, φρέσκια, λεπτή, με ευχάριστη επίγευση.