Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

23 Οκτωβρίου 2017

Αρώματα, γεύσεις και προτάσεις από όλο τον κόσμο βρίσκουμε στα έθνικ street food μαγαζάκια του κέντρου με 5 από αυτά να έχουν ήδη ξεχωρίσει.

Feyrouz Λαχματζούνια
Feyrouz Λαχματζούνια

Feyrouz Λαχματζούνια
Σε ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας μία οικογένεια δημιουργεί και παρουσιάζει τη δική της γαστρονομική παράδοση. Με καταβολές από την Αντιόχεια, το Λίβανο, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη η οικογένεια Φεϊρούζ ανοίγει καθημερινά το δικό της φύλλο ετοιμάζοντας μοναδικές νοστιμιές με το λαχματζούν να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μοσχαρίσιος κιμάς, μυρωδικά, μπαχαρικά, ταμπουλέ, πεϊνιρλί αλλά και σούπες φιγουράρουν στο ανατολίτικο μενού του Feyrouz.

Info: Καρόρη 23 και Αιόλου, τηλ.: 213-0318060, site: http://feyrouz.gr/
Ωράριο: Δευτ.-Πεμπτ. 12.00-22.00, Παρ.-Σαβ. 12.00-23.00

Falafellas
Falafellas

Falafellas
Μικροσκοπικό αλλά πολυσυζητημένο και με μία ουρά που σίγουρα κινεί την περιέργεια το Falafellas στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης κερδίζει καθημερινά έδαφος στο αθηναϊκό street food. Τραγανά, χρυσαφένια φαλάφελ σε μικρές ή μεγάλες αραβικές πίτες με φρέσκα λαχανικά, ταμπουλέ ή χούμους σερβίρονται στο χέρι τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής. Για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχουν και τα… κεφτεδάκια.

Info: Αιόλου 51, τηλ.: 210-3239809, site: http://www.falafellas.gr/
Ωράριο: ίδιο με αυτό των εμπορικών καταστημάτων, Κυριακή κλειστά

Το Mirch είναι ένα Ινδικό take away και delivery street food
Το Mirch είναι ένα Ινδικό take away και delivery street food

Mirch
Ινδικό take away και delivery street food στο κέντρο της Αθήνας το οποίο προσφέρει σουβλάκι αλά ινδικά. Φούρνοι tandoori και πίτες naan οι οποίες γεμίζουν με κοτόπουλο tikka, άφθονο κρεμμύδι, λαχανικά και καυτερές ή δροσερές σος. Την πανδαισία των ινδικών γεύσεων έρχονται να ολοκληρώσουν οι 30 μπύρες από όλο τον κόσμο. Παρότι στη λογική του take away υπάρχουν στο πατάρι μερικά τραπεζάκια.

Info: Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ.: 210-3239759, site: http://www.mirch.gr/
Ωράριο: Καθημερινά 12.00-00.00

Street Wok
Street Wok

Street Wok
Έχει λάβει την έκταση μίας αλυσίδας street food διαθέτοντας πλέον περισσότερα από ένα καταστήματα επιμένοντας στην λογική του take away αλλά όχι του delivery. Τα wok μπαίνουν στη φωτιά και ο πελάτης επιλέγει αν για βάση θέλει noodles ή ρύζι, συμπληρώνει τα αγαπημένα του υλικά και σάλτσες δημιουργώντας το δικό του προσωποποιημένο πιάτο.

Info: Αθήνα( Αιόλου 21), Αμπελόκηποι (Πανόρμου 115Ζ), Γλυφάδα (Γιαννιτσοπούλου 1), Ν. Ερυθραία (Χαρ. Τρικούπη 144) site: https://streetwok.gr/el/
Ωράριο Αθήνας: Κυρ. – Πεμπτ. 12.00-02.00, Παρ.-Σαβ. 12.00-03.00

Las Loros
Las Loros

Las Loros
Λατινοαμερικάνικο καλοφτιαγμένο φαγητό με αέρα Βενεζουέλας και Κολομβίας στο κέντρο της Αθήνας. Η ιδέα ξεκίνησε από την έμπνευση του σεφ Marco Rossi και τα «παπαγαλάκια» όπως είναι η ελληνική μετάφραση του ονόματος είναι πλέον διάσημα. Arepas (ψωμάκια από καλαμπόκι) γεμίζουν με υλικά όπως είναι η διάσημη τραγανή πανσέτα ή ο πιο ιδιαίτερος κεφτές μαύρου φασολιού, λαχανικά και ευφάνταστες σος. Empanadas (λατινοαμερικάνικα πιτάκια) γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά ή ακόμα και με… καρχαριάκι! Την απόλαυση ολοκληρώνουν τα smoothies, τα γλυκά, κολομβιανά αναψυκτικά, ρούμια από τη Βενεζουέλα και φυσικά μονοποικιλιακός καφές από την Κολομβία.

Info: Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Σύνταγμα, τηλ.: 210-3243232 site: http://losloros.gr/
Ωράριο: Δευτ.-Σαβ. 13.00-23.00, Κυρ. κλειστά