Έτοιμος για τον τελικό ο Έλληνας Bartender of the Year 2017

20 Αυγούστου 2017

Στην Πόλη του Μεξικό βρίσκεται ο Έλληνας Bartender of the Year 2017, Πάνος Κανατσούλης όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο «World Class Bartender Of The Year 2017».

Με μότο του τη ρήση του Don Julio «αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα» ο Πάνος Κανατσούλης bartender του «The Clumsies» ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του «World Class Bartender Of The Year 2017» στο Μεξικό. Από τις 21 έως και τις 24 Αυγούστου ο Έλληνας «Bartender of the Year 2017» θα συναγωνιστεί με τους υπόλοιπους 56 υποψήφιους από όλο τον κόσμο διεκδικώντας τον τίτλο. Ο Πάνος Κανατσούλης είχε αναδειχθεί νικητής στον τελικό του World Class στο Παλιό Χρηματιστήριο δημιουργώντας το cocktail «Hacienda Primavera».

Ο Πάνος Κανατσούλης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο «World Class Bartender Of The Year 2017».
Ο Πάνος Κανατσούλης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο «World Class Bartender Of The Year 2017».

Ο διαγωνισμός στην Πόλη του Μεξικό χωρίζεται σε τρία στάδια. Οι δοκιμασίες για το πρώτο στάδιο θα διαρκέσουν δύο ημέρες και είναι τέσσερις στον αριθμό. Η αρχή γίνεται με την «Mex-Eco» και αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο bartender και ο καταναλωτής μπορούν να λειτουργήσουν με περιβαλλοντική συνείδηση. Ακολουθεί η «Signature» όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δημιουργήσουν το signature serve που αντιπροσωπεύει τον ίδιο και το bar από το οποίο προέρχεται. Η τρίτη δοκιμασία λέγεται «Cocktails at Home» και έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του fine drinking στο σπίτι και το πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται με το «Heat of the Moment» στο οποίο οι bartender θα κληθούν να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και γαστρονομικές τεχνικές. Οι bartenders που θα θριαμβεύσουν στο πρώτο στάδιο θα διαμορφώσουν την τελική δεκάδα του διαγωνισμού.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη δοκιμασία «La Lucha de los 10’’» όπου οι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν σε έξι κλασικά cocktails βασισμένα σε έξι reserve ποτά. Το δεύτερο στάδιο θα αναδείξει την τελική τετράδα που θα περάσει στη «Final Challenge». Εκεί οι φιναλίστα θα δοκιμαστούν σε τρεις ενότητες οι οποίες περιλαμβάνουν γραπτή εξέταση, blind tasting και τρία κλασικά cocktail.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στάδια του διαγωνισμού μέσω του: www.theworldclassclub.com/livestream