Seatrade Europe ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας στο Αμβούργο

30 Αυγούστου 2017

Με δικό τους περίπτερο θα συμμετέχουν κρητικά λιμάνια στην ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe.

Από τις 6 μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο η ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe. Σε αυτή θα συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο τα λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και του Ρεθύμνου της Κρήτης μία συμμετοχή η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Λασιθίου σκοπεύει στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη συμβολή στην ανάπτυξη ενός κλάδου άρρηκτα συνδεδεμένου με την τοπική επιχειρηματικότητα και στην ουσιαστική επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Από τις 6-8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο η ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe.
Από τις 6-8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο η ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe.

Τα τρία λιμάνια τα οποία συμμετέχουν έχουν προετοιμάσει ειδικό υλικό για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένα ραντεβού με εκπροσώπους των εταιριών κατά τη διάρκεια των οποίων θα αναλυθούν οι τρεις βασικοί δείκτες που αφορούν στον τομέα της κρουαζιέρας, στην Ασφάλεια, στην δυνατότητα Εκδρομών και στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις. Επιπλέον θα γίνει και η παρουσίαση του αξιοσημείωτου πολιτιστικού, μυθολογικού και αγροδιατροφικού υπόβαθρου που διαθέτει ο κάθε προορισμός με τις παράλληλες δυνατότητες διασύνδεσής του με το ίδιο το προϊόν της κρουαζιέρας.

Η σημασία της ενέργειας είναι διττή τόσο για τη βοήθεια που θα παρέχει στα Λιμενικά Ταμεία να έρθουν σε απευθείας επαφές με τις εταιρείες του κλάδου παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προορισμών όσο και για τις εταιρείες κρουαζιέρας οι οποίες θα δουν την έμπρακτη στήριξη των τοπικών φορέων.