Στην Ορμύλια Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΔΣΟ για τη Σύνταξη Κανονισμού Απονομής Σήματος για Μοναστηριακά Προϊόντα και προϊόντα Μικρών Παραγωγών.
Με την παρουσία του εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτή Λαρίση, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕ, εκπροσώπων μονών από τον ελληνικό κόσμο, σλαβικών εκκλησιών και κόπτων μοναχών από την Αίγυπτο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΔΣΟ για τη Σύνταξη Κανονισμού Απονομής Σήματος για Μοναστηριακά Προϊόντα και προϊόντα Μικρών Παραγωγών στην Ορμύλια Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τη συμβολή των μοναστηριών στην ορθόδοξη παράδοση ως θεματοφύλακες των γνώσεων και των παραδόσεων του Βυζαντίου υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τη σημασία των μοναστηριών του Αγίου Όρους τα οποία επιπλέον προσφέρουν προϊόντα άφθαστης ποιότητας, γνησιότητας και θρεπτικής αξίας.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον άνθρωπο η επαφή με το γνήσιο και το ποιοτικό καθώς και στη στροφή του καταναλωτή προς το παραδοσιακό το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι φορέας και απόσταγμα της πείρας αιώνων.» Ο κ. Χαρακόπουλος στάθηκε και στην εκδοτική έκρηξη βιβλίων που αναφέρονται στην κουζίνα του Αγίου Όρους και στην αξία της υγιεινής και ισορροπημένης μοναστηριακής διατροφής. Επιπλέον χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΔΣΟ που εισακούστηκε από την ΓΣΕΒΕΕ και τον κ. Καββαθά, με σκοπό την ίδρυση του «Κέντρου Απονομής Σήματος Μοναστηριακών Προϊόντων και προϊόντων Μικρών Παραγωγών» υπό τον τίτλο «Κανών».
Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν λέγοντας: «Με βάση, όμως, την εμπειρία μου από τη θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέλω να υπογραμμίσω ότι σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μια αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης, ώστε να διατηρηθεί πάντοτε υψηλό το επίπεδο της ποιότητας και το σήμα των προϊόντων να είναι εγγύηση για τον αγοραστή. Να μην υπάρχει καμία σκιά και κανένα ερωτηματικό στον καταναλωτή. Τέλος, θεωρώ σημαντικό στην πορεία της προσπάθειάς μας την επαφή με άλλες ορθόδοξες χώρες, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη: αγοραστικά, οικονομικά και επικοινωνιακά. Ιδιαίτερα, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά, θα πρέπει να επιδιώξουμε τη συνεργασία. Αναμφίβολα, η δυνατότητα συμμετοχής μετόχων από διάφορες χώρες στο εγχείρημα θα του προσδώσει άλλη δυναμική».