Chimera Sparkling: Η καινοτομία στο κρασί

3 Αυγούστου 2017

Η ελληνική εταιρία Oinovation προχώρησε σε μία μοναδική καινοτομία στο κρασί δημιουργώντας το Chimera Sparkling με Κρόκο Κοζάνης.

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία θα ανταποκρίνεται στο ενημερωμένο και απαιτητικό κοινό της κατανάλωσης οίνου η ελληνική εταιρία Oinovation δημιούργησε το Chimera Sparkling. Η διάθεση του κρασιού το οποίο περιέχει Κρόκο Κοζάνης γίνεται σε επιλεγμένα καταστήματα της Ελλάδας, έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση στην Αγγλία ενώ βρίσκονται ήδη σε αναμονή οι πρώτες παραγωγές για εξαγωγή στις ΗΠΑ.

Chimera Sparkling: Η καινοτομία στο κρασί
Chimera Sparkling: Η καινοτομία στο κρασί

Χαρακτηριστικό της καινοτομίας του εγχειρήματος είναι το γεγονός ότι το Chimera έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας ενώ η επιχείρηση Oinovation σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 60%. Ιδρυτής της πρωτοποριακής επιχείρησης είναι ο κ. Νίκος Καβούνης ο οποίος και βρίσκεται πίσω από την ιδέα του Chimera Sparkling ενός φυσικού αφρώδη οίνου με την προσθήκη του Κρόκου Κοζάνης. Φυσικά η επιλογή του ονόματος Chimera (ελλ. Χίμαιρα) δεν είναι τυχαία αφού το όνομα του μυθικού τέρατος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για να υποδηλώσει κάτι το φανταστικό.

Ο στόχος παραγωγής για το 2017 ανέχεται στις 30-40.000 φιάλες ποσότητα η οποία είναι 60% περισσότερη από το 2016! Η παραγωγή πραγματοποιείται στο νησί της Ρόδου σε συνεργασία με την CAIR SA ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διατροφική μελέτη σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την ανάδειξη των οφελών του προϊόντος στην υγεία.

Ως εταιρία που σέβεται και επιθυμεί να διατηρήσει τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα η Oinovation αποσκοπεί στην περαιτέρω εξάπλωση της διανομής των προϊόντων της αλλά και στη δημιουργία νέων εξίσου καινοτομικών προϊόντων.