Blue Fish: Ταξίδι στις γεύσεις του Αιγαίου

1 Αυγούστου 2017

Αφού κατέκτησε την Πάρο το Blue Fish του σεφ Γιώργου Οικονομίδη ήρθε στη Βουλιαγμένη φέρνοντας μαζί του την αφρόκρεμα του Αιγαίου.

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό στην αθηναϊκή ριβιέρα βρήκε το λιμάνι του το «Blue Fish». Λιτή και γήινη διακόσμηση με τα γλαστράκια του βασιλικού να γεμίζουν με το άρωμά τους τις βραδιές και τη θέα στη θάλασσα να ξεκουράζει το βλέμμα. Η πέτρα με την οποία είναι επενδεδυμένη το εσωτερικό του θυμίζει τοπίο νησιού ενισχύοντας τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα της μοντέρνας ταβέρνας.

Blue Fish: Ταξίδι στις γεύσεις του Αιγαίου
Blue Fish: Ταξίδι στις γεύσεις του Αιγαίου

Ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης συνδυάζει τις θαλασσινές γεύσεις του Αιγαίου με την ιδιαίτερη ιαπωνική τεχνική δοκιμάζοντας πρωτοποριακές κοπές στα ψάρια και επιλέγοντας για το ψήσιμο αποκλειστικά την ιαπωνική ψησταριά, τη robata.

Πιάτα μεσογειακά αλλά πειραγμένα με μία ιαπωνική αισθητική όπως το τηγανητό καλαμάρι με γλυκιά σος από λάιμ, παριανή κάπαρη και πιπέρι σιτσίμι, η σφυρίδα φιλέτο με ψητά λαχανικά, πουρέ πατάτας και agioli παντζαριού, το λαβράκι crispy skin αλλά και η κλασική αστακομακαρονάδα. Ένα εστιατόριο που σε προκαλεί να ξανα-ανακαλύψεις τα θαλασσινά μαγειρέματα.

Χρήσιμες πληροφορίες: Blue Fish, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210-967 1778

Blue Fish: Ταξίδι στις γεύσεις του Αιγαίου