Baba au rum: Ένα ταξίδι στην ιστορία του cocktail

26 Ιουνίου 2017

Γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στα cocktails του αναγνωρισμένου ως ένα από τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, του Baba au rum.

Αισθητική 60’s, έντονα χρώματα και μία συναρπαστική συλλογή από φίνα αποστάγματα από όλο τον κόσμο σε βάζουν αμέσως στο κλίμα του Baba au rum. Η έμφαση δίνεται στα ποιοτικά cocktails για αυτό και οι άνθρωποί του δεν επαναπαύονται στις εύκολες λύσεις ή στις πρώτες διακρίσεις και αναζητούν συνεχώς αποστάγματα από όλο τον κόσμο κάνοντας δικές τους εισαγωγές κατευθείαν από τους ανθρώπους που τα παράγουν, επιλέγουν τα βότανά τους από δικό τους βιολογικό παραγωγό και ταξιδεύουν συνεχώς ανακαλύπτοντας μπαχαρικά από κάθε άκρη της Γης. Αυτή η μαγική συλλογή υλικών αξιοποιείται στην παρασκευή cocktails με έμπνευση από τα πρωτοποριακά κινήματα του Avant Garde και του Φουτουρισμού με αποτέλεσμα δημιουργίες συναρπαστικές και ιδιαίτερες.

Φυσικά σε ένα bar με το όνομα Baba Au Rum δεν περιμένεις να βρεις μόνο cocktails! Το μενού του περιλαμβάνει μία προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία από ποιοτικά αποστάγματα και λικέρ με το ρούμι να βρίσκεται σε εξέχουσα θέση και τα cocktail με βάση αυτό να αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία.

Baba au rum: Ένα ταξίδι στην ιστορία του cocktail
Baba au rum: Ένα ταξίδι στην ιστορία του cocktail

Cocktails και όχι μόνο 

Ρίχνοντας μία λεπτομερέστερη ματιά στα Avant Garde Coctails μαθαίνουμε πως πρόκειται για τα cocktails που πρέπει να έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας και αυτό μας κινεί την περιέργεια. Κάθε cocktail της λίστας έχει την ιστορία του που σίγουρα αξίζει να μάθεις. Όπως για παράδειγμα το Sazerac το οποίο επινοήθηκε στην Νέα Ορλεάνη την περίοδο 1850-9 από τον μπάρτεντερ Leon Lamothe του μπαρ Sazerac Coffee House! Η αρχική του συνταγή περιλαμβάνει Γαλλικό κονιάκ, ζάχαρη και Peychaud’s bitters και οι bartenders του bar που βρισκόμαστε το έχουν απογειώσει συμπληρώνοντάς του αρώματα κάρδαμου και άνισου και συνδυάζοντας το ακριβό κονιάκ με το αμερικάνικο ουίσκι σίκαλης.

Εξαιρετικός επίσης ο προτεινόμενος συνδυασμός Ρούμι με Σοκολάτα όπου ρούμια της Καραϊβικής τα οποία έχουν παλιώσει σε βαρέλια δρυός παίρνοντας αρώματα βανίλιας και καπνού, συνδυάζονται με την ποιοτικότερη σοκολάτα του κόσμου την σοκολάτα Valhrona, ποικιλίας Caraibe με 66% περιεκτικότητα σε κακάο.

Baba au rum: Ένα ταξίδι στην ιστορία του cocktail

Εάν μετά από την ξενάγηση στη συναρπαστική λίστα αναμείξεων υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να πιει αλκοόλ η ομάδα του Baba au rum έχει φροντισει ώστε να υπάρχουν πολλαπλές επιλογές από σπιτικές σόδες και αναψυκτικά με δημιουργικές και αρωματικές παραλλαγές όπως για παράδειγμα εξωτική σόδα με μάνγκο, πικραμύγδαλο και νερό από άνθη πορτοκαλιάς.

Baba au rum
Διεύθυνση: Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ.: 211-7109140
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή: 19.00-03.00 Σάββατο: 13.00-04.00