Το top 10 της ενημερωμένης κουζίνας!

12 Μαΐου 2017

Ανακαλύψτε ποια προϊόντα δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τα ντουλάπια ή το ψυγείο μας για να είμαστε πάντα οργανωμένοι! Δείτε το top 10 της ενημερωμένης κουζίνας!

1. Ντομάτα κονσέρβα ή πελτές
Τη νοστιμιά που χαρίζει η ντομάτα όταν προστίθεται στα φαγητά μας τη γνωρίζουμε όλοι αυτό που ίσως να διαφεύγει σε αρκετούς από εμάς είναι η διατροφική της αξία. Πλούσια σε βιταμίνες A, C και λυκοπένιο η ντομάτα ενισχύει τον οργανισμό μας και νοστιμεύει τα πιάτα μας. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λαδερά, μακαρονάδες, ομελέτες, πίτσες και κρεατικά. Πάει σχεδόν με όλα!

2. Ζυμαρικά
Τα αγαπούν μικρή και μεγάλοι, είναι έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά και μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και σκέτα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα προϊόν για να θεωρηθεί βασικός παίκτης της κουζίνας μας; Επιλέγοντας τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αυξάνουμε τις φυτικές ίνες της διατροφής μας.

3. Όσπρια
Είτε επιλέξουμε τα ξηρά είτε τα έτοιμα κονσερβοποιημένα τα όσπρια αποτελούν μία ιδανική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Φυσικά η κάθε μορφή απαιτεί διαφορετική επεξεργασία προτού βρεθεί στο πιάτο μας. Μπορούμε να τα καναλώσουμε μόνα τους ως βασικό γεύμα ή ως συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο μας.

Το τοπ 10 της ενημερωμένης κουζίνας!
Το top 10 της ενημερωμένης κουζίνας!

4. Τόνος σε νερό
Μπορεί σε ορισμένους να φανεί εξεζητημένη επιλογή ωστόσο ο τόνος σε νερό είναι πλούσιος σε ω3 λιπαρά και πρωτεΐνες και μπορεί να εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και το πιο απλό πιάτο. Συνδυάζοντάς τον με φρέσκια σαλάτα, εντάσσοντάς τον σε σάντουιτς και σε σάλτσες ή πλάθοντάς τον σε κεφτεδάκια μπορεί να απογειώσει γευστικά τα πιάτα και να δημιουργήσει ιδανικούς μεζέδες!

5. Ελαιόλαδο και ξύδι
Ο θησαυρός της ελληνικής γης δεν θα μπορούσε να λείπει από το ντουλάπι μας όταν είναι τόσο περιζήτητος στο εξωτερικό! Ακόμα και λίγες σταγόνες του αρκούν για να απογειώσουν ένα πιάτο. Ωμό ή μέσα στο φαγητό θα το βρούμε εξίσου απολαυστικό. Όσον αφορά στο ξύδι οι επιλογές είναι πολλές και αντιστοίχως τα αρώματα ανάμεσα στα οποία μπορούμε να επιλέξουμε. Για γεύση στις σαλάτες μας ή στη σύνθεση κάποιας σος σίγουρα δεν θα μας απογοητεύσει.

Το τοπ 10 της ενημερωμένης κουζίνας!

6. Αβγά
Με το ασπράδι του να αποτελείται από 45% ανώτερη πρωτεΐνη και με 13 βασικές βιταμίνες στη σύστασή του δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά για να κατανοήσουμε το πόσο απαραίτητο είναι στη διατροφή μας. Φυσικά και πάντοτε με μέτρο! Βραστό, ποσέ, τηγανητό, ομελέτα ή ως βασικό υλικό σε μπεσαμέλ, γλυκά, ζύμες και κιμά.

7. Αλεύρι
Βασική πρώτη ύλη για να φτιάξουμε κάθε είδους αρτοποιήματα και σε πολλές διαφορετικές επιλογές. Απλό ή ολικής άλεσης το οποίο περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες διαιτητικών ινών και αρκετές ποσότητες βιταμινών (Β και Ε) και αλάτων (σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, φωσφόρο) είναι σίγουρο πως πάντα θα το αναζητάμε.

8. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μεγάλη ποικιλία, λίγα και καλά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε. Τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρές μερίδες αποτελούν τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Σε σαλάτες, σάλτσες, σκέτα ή σε γλυκά είναι σίγουρο πως αν δεν τα έχουμε θα μας λείψουν!

Το τοπ 10 της ενημερωμένης κουζίνας!
Το τοπ 10 της ενημερωμένης κουζίνας!

9. Κατεψυγμένα κρεατικά, πουλερικά, ψαρικά
Καθαρισμένα και φιλεταρισμένα είναι η καλύτερη λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Λάδι, αλατοπίπερο και το γεύμα μας είναι έτοιμο!

10. Μπαχαρικά και βότανα
Είναι αυτά που δίνουν άρωμα και γεύση στο πιάτο μας. Από το πιπέρι και τη ρίγανη μέχρι την κανέλα και το γαρύφαλλο είναι σίγουρο πως θα τα χρειαστούμε! Φυσικά το κάθε ένα έχει τις δικές του ξεχωριστές ιδιότητες για να ενισχύσει τον οργανισμό μας πέρα από τη γεύση του πιάτου μας.