Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

2 Μαρτίου 2017

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, εκπροσωπήθηκαν επάξια από το «Peloponnese Wine Festival 2017» και κατέκτησαν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά.

Ατέλειωτες γευστικές δοκιμές, τυφλές γευσιγνωσίες, εξαιρετικά πετυχημένοι συνδυασμοί με τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη, τα αλλαντικά Δαγρέ αλλά και τις εκπληκτικές σοκολατένιες δημιουργίες του Le Votree Piree ήταν ορισμένες μόνο από τις οινογαστρονομικές εκπλήξεις που περίμεναν τους επισκέπτες του «Peloponnese Wine Festival 2017». Με το ανανεωμένο όνομα, «Peloponnese Wine Festival», οι ετήσιες εκδηλώσεις των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) προσέλκυσαν περισσότερους από 2000 επαγγελματίες και οινόφιλους.

Στο ετήσιο φεστιβάλ των Πελοποννησιακών κρασιών, «Peloponnese Wine Festival 2017», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Τερψιχόρη, του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας συμμετείχαν 47 παραγωγοί με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών.

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Ροδίτης, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό , Κυδωνίτσα, Μοσχάτο, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, , Viognier , Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewurtzraminer ανέδειξαν την ποικιλία, την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του «Peloponnese Wine Festival 2017» πραγματοποιήθηκαν τρία master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων καθώς και τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις αλλά και τυφλή γευστική δοκιμή. Επιπλέον, οι οινόφιλοι δοκίμασαν λευκά και και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές αλλά και παλαιωμένα κρασιά. Τέλος, το ενδιαφέρον των οινόφιλων προσέλκυσε ο συνδυασμός κρασιού με τοπικά προϊόντα, όπως τυρί και αλλαντικά από την Πελοπόννησο.