Τσίπουρο Τσιλιλή: Εμπνευσμένες ετικέτες από τη Θεσσαλία

31 Οκτωβρίου 2016

Αποστάγματα που «δραπετεύουν» από τα καλά κρυμμένα μυστικά των Μετεώρων, αρώματα που αναστατώνουν ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς ουρανίσκους, βοτανικές μίξεις που εκρήγνυνται στην παλέτα της Θεσσαλίας… Το Τσίπουρο Τσιλιλή μιλά κατευθείαν στην καρδιά!

Τσίπουρο Τσιλιλή: Εμπνευσμένες ετικέτες από τη ΘεσσαλίαΜε «σύμμαχό» της το μυστηριακό περιβάλλον των επιβλητικών Μετεώρων και την αδιάκοπη προσπάθεια της για την ανάδειξη και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, η οικογένεια Τσιλιλή έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο οινοποιείο και αποσταγματοποιείο που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη σπάνια ομορφιά του φυσικού τοπίου που φιλοξενούνται.

Με βελούδινη γεύση και μεθυστικό άρωμα που ερεθίζουν γλυκά αισθήσεις, το Τσίπουρο Τσιλιλή συναντάται σε δύο μορφές: μία Χωρίς Γλυκάνισο όπου πρωταγωνιστούν τα περιπετειώδη αρώματα του σταφυλιού και μία Με Γλυκάνισο όπου τα πικάντικα αρώματα των βοτάνων πετυχαίνουν ένα παραδοσιακό «πάντρεμα».

Αναλυτικά, το «Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο» είναι κρυστάλλινο στην όψη, ξεχωρίζει για τα έντονα φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών και παράγεται από σταφύλια αρωματικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Θεσσαλία. Περγαμόντο, λεμόνι, λευκό ροδάκινο, νότες τριαντάφυλλου και βοτανικές νύξεις μέντας «ταξιδεύουν» τις αισθήσεις σε γευστικά μονοπάτια που μυρίζουν Ελλάδα. Το συγκεκριμένο τσίπουρο καταναλώνεται μόνο του, συνοδεύει άριστα μεζέδες και αποτελεί βάση για εμπνευσμένα cocktails.

Από την άλλη, το «Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή Με Γλυκάνισο», περιέχει έντονα πικάντικα αρώματα γλυκάνισου, γλυκόριζας και μάραθου, φρουτώδη αρώματα περγαμόντου και σύκου και βοτανικές νότες μέντας. Καταναλώνεται με προσθήκη νερού και πάγου παίρνοντας γαλάζια μορφή και παντρεύεται ευχάριστα με παραδοσιακούς μεζέδες. Στο στόμα είναι μαλακό και γλυκόπιοτο και παράγεται από σταφύλια αρωματικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Θεσσαλία.

Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο «βαρύ» βιογραφικό της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή, περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερο «Dark Cave». Πρόκειται για το Παλαιωμένο Τσίπουρο Τσιλιλή 5 ετών, το οποίο παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας. Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα δροσερά και γλυκά αρώματα. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα αμερικανικά και γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Τσίπουρο Τσιλιλή: Εμπνευσμένες ετικέτες από τη ΘεσσαλίαΤο αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα από μελωμένες ποικιλιακές πινελιές, όπως φλούδες περγαμόντου, σταφίδες, αποξηραμένα δαμάσκηνα, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, μοσχοκάρυδο και σοκολάτα, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό και φινετσάτο αρωματικό τελείωμα. Για να απολαύσετε την πολύπλευρη προσωπικότητά του καταναλώστε το μόνο του ή με την προσθήκη λίγου πάγου.