Πρωινό ξεκίνημα με χλιαρό νερό και ρόφημα λεμόνι

20 Ιουλίου 2016

Επειδή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», υπάρχει ένα απλό και έξυπνο βήμα για να εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας ένα ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας μας! Ο λόγος για τα οφέλη του χλιαρού νερού σε συνδυασμό με το λεμόνι τα οποία παράγουν ένα εξαιρετικό ρόφημα λεμόνι. Υιοθετώντας αυτή την συνήθεια, πίνοντας δηλαδή ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί, μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Είναι μια εύκολη, ανέξοδη και φυσικά υγιεινή συνήθεια!

ρόφημα λεμόνι

Μπορεί το πρόγραμμά μας να είναι υπερφορτωμένο για ένα πλήρες πρωινό, όμως ο τρόπος που ξεκινάμε την ημέρα μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό πρέπει να υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες και να της τηρούμε με πειθαρχία. Άλλωστε, η πειθαρχία μας αυτή μόνο όφελος μπορεί να μας προσφέρει.

Όμως, τί προσφέρει ένα ποτήρι με χλιαρό νερό ρόφημα λεμόνι; Πρώτ’ απ΄όλα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, αφού τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθάει στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων, ενώ το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Επιλέον, το ρόφημα λεμόνι ενισχύει την πέψη αφού χρησιμεύει για την τόνωση της, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

ρόφημα λεμόνι

Φυσικά, το ρόφημα αυτό λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό και βοηθάει στην πιο γρήγορη αποβολή των τοξίνων, ενώ βοηθά και στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο χυμός του λεμονιού χαρίζει στο δέρμα λάμψη και ελαστικότητα. Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.

Βεβαίως, μπορείτε να προσθέσετε στο χλιαρό νερό με λεμόνι, μέλι και λίγη κανέλα. Όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους, ώστε να μην ρίξουν την πίεσή τους με την κατανάλωση ρόφημα λεμόνι.